Att våga sticka ut

Något jag ganska ofta funderar på är det här med skolan och om kläder. Hur man ska eller inte ska se ut. Märkeskläder, mycket eller lite smink, stil.  Men vet ni vad, tänk er hur mycket kläder och stil och allt det där faktiskt säger om en som person och att det är så sjukt vanliga att folk nuförtiden går runt i märkeskläder och flera lager smink. Om jag ska vara ärlig så tycker jag bara att det ser så, hmm, okej såhär. Varför ska en tröja bli dubbelt så dyr p.g.a ett litet märke? För det första tycker jag själv inte om det, det är inte skönt och för det andra tycker jag det är skumt att ens popularitet ska påverkas efter hurdan man ser ut. Varför kan man inte gå med andrahand, bara lite mascara eller vanliga h&m kläder utan att värderas mindre cool?

Jag tvivlar ganska ofta på mig själv när det gäller kläder och vågar inte alltid ha det jag skulle vilja ha på mig, jag är faktiskt riktigt svag ibland! Jag frågar mig själv ganska ofta varför jag inte klär mig precis som ”de coola tjejerna”! Varför har inte jag sådana tröjor  eller sådana brallor som många andra? Jag kom faktiskt fram till ett ganska vettigt svar till varför. Jag trivs inte i det, den enklaste sanningen är ju just denna! Jag tycker inte att det passar mig.

Det är så skumt att man blir mer eller mindre ”värd” p.g.a kläderna och stil överhuvudtaget. Jag erkänner att jag ofta tycker såhär om folk också, att om de har bra stil borde de vara snälla. Jag tycker inte det är snällt eller ens bra att jag gör så och ska hädan efter inte bygga upp något om någon innan jag vet vem han eller hon verkligen är. Det viktiga nu är då därför att tänka sig för innan, att ”jag ska inte döma utan förs lära känna personen!”. Tänk så är han eller hon kanske jättesnäll och bara för att du var lite för snabb och dömde ut personen missade du en chans att få en vän.

Det jag egentligen pratar om, vilket jag kom på nu, är att vi dömer folk utifrån utseende . Tänk såhär, kommer ni ihåg i lågstadiet då man snackade så mycket om kulor? Kattögon och jättar? Jag gjorde det i alla fall. Det konstiga var att hade man många kulor var man awsome medan de med bara 10 kulor eller mindre ansågs vara mindre ”braiga”. Man höll på så och dömde utifrån det och att det bara var det som gällde?  Sen kom en tid och man växte  ifrån det. Om jag ska vara ärlig så både vet jag av erfarenhet och av andra att man aldrig riktigt växer ifrån just den där lilla detaljen. att döma

Så för att alla ska få ha sin egen stil och faktiskt våga ta ut svängarna lite mer säger jag såhär: Du är super snygg i vad du än har på dig bara du går rak i ryggen och med ett leende på läpparna. Om du är glad blir andra glada och det kan ju faktiskt leda till att andra också vill sprida lite glädje runt sig och faktiskt erkänner att du ser riktigt vacker och sådär extra stilig ut! Gör det så kommer du känna att du inte bara är en i mängden utan att folk lägger märke till dig. Och vem vet, kanske den snygga killen också ser dig och blir helt störtkär.  Tänk vad mycket bra det kan leda till! Så, Go girl and do your own thing ’cuse you are so freaking beautiful! 

En sak till, detta är mina åsikter om kläder och om varför jag vill ha min egna stil. Jag dissar inga andras stilar eller tycker att det är fel med något! Men det jag menar är att jag tycker att folk som vågar ha sin egen stil fullt ut är superstarka i sig själva, jag vill faktiskt också vara sån minsann. Japp det vill jag!

—————————————————————————–

Hej! Skrev denna för jag vet inte hur länge sedan. (20 mars 2014, lol) Tänkte att det kanske var dags att publicera den nu, så, varsågod! :) :)

-Elina

fler inlägg...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *