25 februari

Hej! Hur mår ni? Snart är sportlovet slut för mig och jag har både hunnit med en tripp till Hilmas mormor och morfar, sovit, badat några gånger i badhus, kolla klart en serier, fikat, ätit god god mat, spelat spel och haft syskonmys och familjemys. Jag är glad! :)

Nu ska jag gå och packa upp några väskor som inte blivit uppackade och sen ska jag nog ut en stund. Det är härligt väder ute menar jag. Här kommer låtlists tips och kram på er.

/Elina

 

Continue Reading

En 3-lista

DSC_1010

3 saker jag brukar säga…

-bra. bra.

-shit.

-åhh. jag orkar inte.

DSC_0270

3 saker jag brukar drömma om…

– havet.

-att jag är cool och allmänbildad.

-om kreativitet, tavlor och skog. Allt i ett liksom.

DSC_0232

3 saker jag älskar…

-att ta kort.

-att skatta tillsammans med braiga människor.

-att glömma mobilen i jackfickan och inte hämta den förens nästa dag. (dock missar man rätt så mycket men jag gillar det ändå.)DSC_0730

3 saker jag vill ska hända i år…

-jag vill kunna fota mer och fler och bli bättre.

-köpa coola kläder och tycka att jag är fin.

-börja gymnasiet i en bra bra klass.

DSC_0672

3 saker som doftar gott…

-te.

-doftljus som heter mango peach salsa. najjjjjs.

-doften av blöt asfalt en sommarmorgon.

DSC_0038

3 saker jag vill bli bättre på…

-att skriva.

-att fotografera.

-att tänka innan.

cropped-DSC_07171.jpg

3 saker som får mig att skratta…

-leenden.

-människor.

-tiffany persson… (hilma hehe, du fattar…)


/Elina

Continue Reading

Falun

DSC_0259 DSC_0264 DSC_0270 DSC_0287 DSC_0289

Hejsan!

Precis som de skidfantaster mina föräldrar är, drog vi nu i helgen till Falun för att kolla på världscupen som går där nu. Idag  var det masstart och vi stod både i spåret och i stadion. Det var kul! Man blev dock en aning trött av att stå upp men kall var vi inte då vi var fullt påklädda med underställ, överdrag och mössa. Nu blir det mellomys i stugan och i morgon blir det ennu en dag i spåren med masstart innan hemfärd igen. Kram på er!

Continue Reading

Gymnasievalet

DSC_0888

G Y M N A S I E V A L E T

k r ö n i k a

ϕ

Livet är en enda lång rad av val. Eller kanske snarare, livet är val. Jag menar, vad vi än gör så kan vi ofta välja om vi ska göra något eller inte. Vi kan välja vad vi ska äta, vilka kläder vi ska klä oss i eller vart vi ska bo. Betydelsefulla val eller sådana som egentligen inte spelar så stor roll. Val och valmöjligheter. Orsaker och konsekvenser.

Redan som barn får vi chansen att välja. Jag minns hur svårt det var att välja glass i mataffären på somrarna och hur sur jag blev om min syster valde en mycket godare glass än jag efter att jag smakat hennes.

Val i allmänhet är svåra men gymnasievalet i synnerhet är nog lite extra svårt. Det är troligtvis det allra första val vi får göra som egentligen får några större konsekvenser. Jag menar, att välja glass är ju inte sådär jättestort val i jämförelse och innan har vi heller inte kunnat bestämma så mycket över vad vi vill gällande skolgång och framtid. Jag kan väl säga att jag känner mig aningens exalterad men också rädd över valet. Tänk om jag gör fel val? Och kan jag då byta? Hur påverkar det mina studier? Hur kommer mina betyg se ut om jag väljer det här programmet istället för den? Kommer jag fortfarande kunna bli det jag vill?

Jag som niondeklassare kände ganska direkt när jag insåg att ”juste, jag ska ju välja gymnasium snart!” att det skulle bli rätt svårt. Hur ska jag veta klart och tydligt vad jag ska gå för program och vad jag vill bli när jag blir stor redan nu? Observera att jag skrev när jag blir stor, för jag anser verkligen inte att jag är tillräckligt stor för att veta vad jag ska bli. Det är liksom så otroligt svårt. Att det dessutom görs till en mycket större grej, ännu större än vad det redan är, gör helt enkelt att det blir lite väl ångestladdat och att så många drabbas av en aning beslutsångest.

Men okej, är det verkligen viktigt egentligen? Jag får själv lugna ner mig lite, blir så frustrerad av allt som heter gymnasier och val just nu. Missförstå mig inte, gymnasieval och vidareutveckling är enormt viktigt men ska vi inte vara otroligt tacksamma över att vi faktiskt får chansen att studera och utbilda oss? Den chansen får inte alla på femton bast runt om i världen och tack gode Gud att jag blev så lyckligt lottad.

Jag frågade min mamma häromdagen om det här med gymnasieval. Saken är den att det finns så många andra sätt att ta sig vidare på och nå dit man vill ändå. Jag menar, du kan komma in på högskolan med hjälp av högskoleprov, kvällskurser eller arbetserfarenhet också. Det finns så många sätt att ändå nå sina drömmar och mål även om det kanske tar lite längre tid. Så, vart vill jag komma med detta då? Well, först och främst, gymnasievalet är faktiskt inte en så big deal, egentligen. Visst, det är självklart ett större val än att välja glass på sommaren men precis som med allt annat kan man hitta vägar för att ändå komma dit man vill. Jag anser att det är viktigt att välja något som man själv tycker är kul, något som mellan Historia, Matte och Biologilektionerna kan ljusa upp en aning. Låt oss vara unga och ha kul! Gymnasievalet är så uppblossat och ångestladdat för att vi femtonåringar blir översvämmade av kataloger och människor som säger att det är det viktigaste valet i våra liv. Men jag får själv ta ett djupt andetag och inse att det går även om man kanske gör fel eller det inte går som man tänkt. In fact, man behöver faktiskt inte veta vad som ska betala räkningarna om 10 år redan nu. Vi får ta det lite som det kommer. Med entusiasm och driv kommer vi komma fram ändå, förr eller senare.

E l i n a

 

Continue Reading

Hanna

DSC_0057 DSC_0175DSC_0083DSC_0206DSC_0228 DSC_0244

HANNA

Här kommer sex av bilderna jag tog med Hanna i söndags. Var inne i stan med hade långtråkigt så det blev en lite spontanis med just Hanna som råkade vara i stan då, det var lyckat tycker ja minsann, tack för att jag fick dig! Visst är hon otroligt fin också, mhm! :)

/Elina

Continue Reading