Fyra favoriter

Jupp, favoriter just nu helt enkelt!

1. Lyssnat en hel drös på denna lista från Spotify under en längre tid. En favorit med musik som lämpar sig till de mesta av stunder.

DSC_0562

2. Dimma! Det säger sig ganska mycket själv, så vackert!

3. Två riktigt bar serier som sedan länge varit favoriter:

White Collar – världens bästa serie och kommer för alltid vara.

Hustle – Började kolla tillsammans med mamma och pappa för ett tag sedan. Riktigt bra och så in i bängen invecklat och smart, precis som jag älskar!

DSC_0232

4. Och så klart, solnedgångar som dessa, där solen liksom redan gått ner. Ahh, vad jag tycker om det alltså!

-Elina

Continue Reading

Danmark #2

AHHHHH! Jag är så trött på att min dator och hela blogghemsidan inte kan ladda över bilderna. Nätverket är jättebra och det går hur snabbt som helst, det finns gott om plats för att ladda upp bilderna, (har till och med raderat bilder för mer plats) och när det väl går går det bara en i taget och som typ tar en timme att fixa. Någon som vet vad som är fel? Har ingen aning..

Okej, sorry för mitt lilla utbrott ich men ja, hej! Som sagt, så har det tagit lång tid att ladda upp bilderna. Detta är från i onsdags när vi var uppe på en jättehärlig plats. Solen var riktigt vacker och sanden blåste lätt. Såg typ ut som öken ich. Nej men, jag blev kär i ljuset och gaahh, tyckte det var superfint bara! Vet inte hur jag ska beskriva det, måste bli bättre på att beskriva btw, men ja, sitter och skakar på huvudet åt min dumhet och fåfänga över livet men mmh, små saker som vackert ljus kan verkligen få mig på fall så in i bängen, hehe.

Torsdags och idag har spenderats en del på stan. Köpt en jättefin jacka som jag kanske inom några dagar eller liknande, får se när tid och ork att ladda och fixa finns, att det kommer upp här. Köpte även två jättefina block från tiger, bild kommer antagligen på de med med tiden! Annars har jag letat svart och rött till julkonserter och ätit på Jensen’s bøfhus, lyssnat på fler dokumentärpoddar både av de bra och dåliga slagen. Jag har fått en helt annan världsbild inom vissa områden p.g.a det och min mörkerrädsla har väl inte blivit mycket bättre, men det är intressant och jag får insikt i hur människor tänker och resonerar.

Kollat på en hel drös med Jane Austin – filmer också, aka två, under veckan. Drös menas med att jag haft de andra i huvudet och suttit och fantiserat om att bli författare och jättebra på att skriva jag med, eller varför inte göra en egen J.A film?? Typ så!

I och med att det tagit så lång tid att ladda upp bilderna så är inte dessa alla bilder som jag vill ha med. får se om jag lägger upp de i ett senare inlägg eller hur jag gör, får se, men ja…

DSC_0252

Hund i snor, aka hund i snöre, aka hund i koppel, alltid lika roligt att se dessa skyltar när man är i Danmark.

DSC_0254DSC_0272 DSC_0275

 

Jag tycker att kontrasten är så cool, jag menar att skillnaderna mellan riktigt grönt, gräsigt och snårigt och  sandigt, blåsigt och ökenliknande är  riktigt fräna,, och vackra.  ( ↓ ↑ )DSC_0284

Går där, bakom familjen, nynnar på ingenting alls och iakttar med stora ögon den fantastiska, aningens ”bara i fantasin”- liknande miljön runt omkring mig  i just det ögonblicket.

DSC_0290 DSC_0288

Lillebror undrar nyfiket varför det står en varningsskylt vid änden av klitten, läser och ser sedan konfunderat på oss andra. ”Är det farligt att gå upp här?” *Psst, vi gick upp på klitterna ändå sen, inget hände ju, men det var på egen risk.*

DSC_0292

Fyren vi besökte. Den hade från början stått en hel del längre ifrån vattnet men vattnet hade liksom ätit av landet och nu låg den riktigt nära, stod på någon faktaplats där att den snart kommer ramla ner i vattnet…

DSC_0317 DSC_0318

DSC_0309

DSC_0325 DSC_0340

DSC_0330

Sitter på en murkant och dinglar med benen lagom medveten om att om jag ramlar så rullar jag antagligen en hel del, sandsurfar ner till vattnet och får det svår att ta mig upp,,,

DSC_0363

Ser ni sanden som blåser, huh? Vacker men sandigt,, *hahaha, heheh, höhö, okej, inte kul*

DSC_0360

Vad var det jag sa?, ÖKEN!!

DSC_0404

DSC_0412

Som sagt, uppe var vi ju ändå, haha!

-Elina

Continue Reading

Lite om livet eller så ich

Det är så, så fint!! Hej btw! Detta är precis efter att solen gick ner i måndags, siluetten av en pojke är lillebrorsan och jag sitter och vilar på en gunga i mörkret. Jag fantiserar om allt och ingeting, om allt hemskt som händer i världen. Jag är ärligt talat skräckslagen och så otroligt arg över alla bränder på asylboenden etc. Det gör ont att människor kan vara så främlingsfientliga, rasister. Svärdmannen. Jag lyssnade på Aftonbladets nyhetspodd i måndags också, om Lisa Holm. Hon hängdes. Jag kan inte fatta motivet alls för vad jag förstod var hon inte utsatt för något sexuellt alls… Ah, flummigt så in i bängen men jag är så, ahh, det är jobbigt vad människor är kapabla till, vad de gör.. Hemskt.

DSC_0232

Okej, blev ett lite deppigt inlägg tho, men bilden hoppas jag piggar upp en en aning, det var så vackert. Allt är vackert här. Slätter, solnedgångar och vattnet! Alla små hus och städer och att Danmark verkligen har kvar sin landsbygd. Bageri lite överallt, nybakat bröd äts hela ti’n. Okej, kram och ha en bra dag!

-Elina

Continue Reading

Danmark #1

Hej!

Nu har jag tillbringat lite mer än ett dygn nu i Danmark. Anledningen till att jag inte bloggat är däremot för att min dator och hela uppladdningen med bilder inte funkat som den ska. Vissa av bilderna är heller inte lika bra kvalité på, men det får funka ändå. Igår tog jag däremot en liten promenad själv. Upptäcktsfärd, och letade mig ner till stranden, vilket var aningen svårare än jag trodde. Jag var nog borta i minst en timme och jag hade ju egentligen inte satt på mig tillräckligt med kläder för det blev ju kallare när solen gick ner,, hehe. Men ja, jag kom hem, lyssnade på poddar, skrev lite berättelse på wattpad, bastade och sov.

DSC_0146DSC_0151 

DSC_0164

DSC_0190

 

DSC_0144 DSC_0167

DSC_0183DSC_0208

Vaknade i morse, hade mys med syster yster, snackade om lite ingenting och sedan åkte vi alla ner till stranden lite längre ifrån än där jag var. Kvällen kommer avslutas med damfotboll på danska och lite mörker-kurragömma, man blir aldrig för gammal för det!

DSC_0169

DSC_0197 DSC_0200

DSC_0216

Uppdaterar när jag har tid, livet går ju först så att säga, haha! Kram //Btw, kolla ljuset på bilderna, mmh //

DSC_0205

-Elina

 

Continue Reading

Typ hej

Hej! Jag har inte bloggat på en vecka, hehe…

Jag har varit sjuk, skrivit uppsats, haft utvecklingssamtal och planerat och genomfört disko med klassen. Haft ganska mycket att göra ändå måste jag få säga. Nu ska jag däremot packa en hel del för på måndag åker jag till Danmark… Jag älskar Danmark, har varit där ända sedan jag var liten på alla höstlov. Inte för att jag känner någon utan för att man kan hyra ett sommarhus, som ingen typ vill hyra på hösten, stanna i en vecka där, vara lite på stranden och göra höstliga saker. Typ gå på promenad, sitta framför brasan, läsa böcker, sova, vila, kolla på film, umgås… Ja, ich liebe det verkligen!! Haha! Ska ta med både kamera och dator så förhoppningsvis får ni ganska så bra uppdatering under hela veckan! Puss.

DSC_0556

-Elina

 

Continue Reading

Typ så

Hej!

Okej, jag älskar svt ibland, speciellt -> barnkanalen och Alex i detta fall. Haha, gick in på svt för att kolla nyheter överhuvudtaget och vad hittar jag inte, om inte denna låt!! Ahh, jag tycker det är bra. Jag menar, det är ju normalt, fettnormalt och fett med bra att människor redan i ung ålder, ca. 9-12 (för de är väl dem som kolar senare än kl.6?) får lära sig det, och att det är ok att prata om och man inte behöver skämmas. Dessutom är den ju rolig och jamen, lite charmigt liksom. Kolla, jag gillart!!

Annars mår jag okej, har precis som alla andra dagar haft fullt upp och nu vänta ennu några timmars plugg innan dagen är slut. Har svenska-redovisning i morgon, ska snacka om samiska etc, önska mig lycka till. Btw, detta med novellen. Alltså jag fick bra betyg för den men jag vet inte, när jag läser den känns den ganska weird. Ska lägga upp den men en sak, läs den tyst, inte högt, och läs inte för någon annan heller, den är svår att fatta isåfall. Ni får se vad jag menar tror jag. Annars, ha det gott! Kram,,,

IMG_0059

-Elina

Continue Reading