bara dagar kvar till framtiden

Jag gör Svt:s valkompass för tredje gången. Funderar över vad jag tycker. Vad tycker jag? Googlar ”val 2018 prognos”, får magknip. Går på valdebatt – blir besviken på att inte en enda tjej finns med bland de talande. Pratar för mycket, avslöjar, ångrar mig. Vänta(!!?) ska man kanske rösta olika i det tre valen, vad gynnar? Jag fundrar. HUR SKA JAG TÄNKA?? 

Sa någon förstagångsväljare, jajamensan här är jag!

Jag vet vad jag ska rösta på. Jag tog det slutgiltiga beslutet onsdags. Jag tror det känns bra. Det är så läskigt att inte riktigt veta vilket Sverige jag kommer få leva i under de kommande fyra åren. Ännu läskigare att folk inte längre skäms över att de röstar på SD. Absolut, demokrati och yttrandefrihet i all sin prakt men när ett parti grundar och bygger sin hela politik kring vilka människor som har rätt till frihet och inte, utan en tanke på medmänsklighet, drar jag min gräns för vad som är okej. Ännu värre; Att mina första år som, i lagens mening :))), vuxen präglas av ett parti som tar ifrån mig mina rättigheter som kvinna. Det kan väl ändå inte gå så långt???

Kanske tar vi för lätt på friheten, kanske förstår vi inte att det är något vi måste kämpa för. Det finns människor som alltid kommer vilja ont, som aldrig kommer se människor som jämlika och som kommer göra allt i sin makt för att själva behålla kontrollen över andra.

Och sen var det ju den här nedärvda essensen,,,

fler inlägg...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *