tvåtusensjuttons årsmål

bilder från förra årets vintriga vinter då jag längtar som attans efter snö

För ett tag sedan, när jag kikade runt på lite olika dagböcker[bloggar] fann jag detta inlägg, som jag tyckte var lite extra fint. Kände att detta var en trend jag gärna hängde på och nu sitter jag, med en LP-skiva i bakgrunden, lillebror och far i munhugg pga pokémonGO och en mor som febrilt försöker hitta ett nytt glas på nätet, och försöker skriva ihop ett eget sådant. Efter några eftertankar kom mitt ord äntligen till mig (haha shit, detta låter som värsta coola grejen) och efter några eftertankar till var det ett riktigt bra val av ord enligt mig.

 Mitt ord för tvåtusensjutton är :  Tålamod

Tålamod är något som jag har väldigt lite av, man skulle nog till och med säga att det är något jag till stor del saknar. Det säger sig nog ganska bra själv att om en inte har bra tålamod så är det mycket i livet som inte blir som det är tänkt då en kanske ger upp alldeles för tidigt eller inte orkar vänta på det ”goda”. Ni vet, en som väntar på något gott väntar ju aldrig förlänge, ellerhur? Så mitt ord symboliserar väl mitt mål, att kort och gott skaffa mig ett tålamod, för jag vet ju att det är något jag behöver. Och alltså, det är ju inte något man ’kort och gott'[citerar mig själv en sekund senare] bara skaffar, utan jag tror att det är något en jobbar på under längre tid. Visst, självklart handlar det om inställning, för utan inställning så kommer det ju inte bli något av. Men jag tror även att det handlar om att hela tiden ha det i huvudet och tänka på det, det behövs tålamod för att få tålamod, om ni förstår? Det ska jag ägna tvåtusensjutton åt.


D E T T A   V I L L   J A G   G Ö R A   2 0 1 7  :

sy något, detta ting ska vara något jag använder och ska känna mig stolt över, helst återvunnet ! :)

– håll ordning på rummet, som alltid och som jag aldrig lyxas med, hur svårt kan det egentligen vara, hehehehehhehheheh. nej men hur det ser ut på mitt rum speglar ganska bra hur jag mår, så om jag försöker hålla ordning på rummet kanske inte jag blir lika stökig inombords heller.

– börja övningsköra !

– börja med så kallad bankbok, mest för att ha koll på var alla dina pengar tar vägen hela tiden…

– sluta bry dig så mycket om vad andra ska tycka och tänka hela tiden, på riktigt, det är något som jag verkligen har problem med, det sänker dig själv som person och om du verkligen inte vill att ditt självförtroende ska dra åt skogen borde du sluta. sluta bry dig bara.

– hitta ett jobb !

– bli bättre på att ta hand om mina vänner, jag är nämligen inte så bra på det, så, att ta vara på mina relationer är något jag verkligen ska göra i år. det är viktigt .

hitta ett projekt som du vill jobba på och som ger dig motivation, något som du tycker är kul !

[förlåt om det blev förvirrande när jag använde mig av både du- och jagform när jag refererade till mig själv, men som vanligt, det är ju alltid flum när jag skriver :)] i gengäld, här får ni en bra låt

fler inlägg...

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *