musik är som resor du tar en minut i taget

Hej! Jag har nyligen /aka igår från 10.00-17.00 / lyssnat igenom hela min lista från tvåtusensexton, och det jag förundras över är hur min musiksmak har förändrats. Jag menar, jag kan ju se att jag redan tidigare på året tyckte att det jag lyssnar på nu var bra och jag kan i de låtar jag lyssnade på då, se att det är det jag lyssnar på nu fast i light form… okej-nej-detta-blir-för-invecklat-sluta-nu.

Iallafall, här kommer lite bra låtar som jag lyssnat på under årets gång, för det är ju så bra med musik. Älskar det liksom (va?! gör du, omg, lägg ut, lägg ut, lägg ut!!) nej, skämt å-sido, let’s go ! :) Året började på ungefär samma ställe där det slutade, jag menar Regina är ju ändå den bästa och min favoritartist så det är ju inte så konstigt kanske. Men hela året har väl snuddat vid ungefär samma musik, ich, nä, men bra musik iallafall. haha. flum.

Nedanför kommer iallafall några nämnvärda melodier som jag tycker om och så etc etc, eller som förklarar lite hur året sett ut, nja vet ej hur jag menar riktigt. Men här är iallafall ett stycke låtar jag har lyssnat på iår om inte annat. Den första är Simple Song av the Shins som jag stötte på pga filmtittande. Brukar göra det en hel del faktiskt, snappa upp låtar från filmer som jag tycker är passande eller liknande, tror detta var en sådan. Tyckte iallafall att den var härlig och bad Siri leta upp den till mig, vilket hon gjorde !

Åh, denna är från de senare delen av året, senaste halvåret har denna alltså hittats och lagts på högen så kallad Elina 2016 /spellista/ och har lyssnat på denna cirkus en hel del. Kanske framförallt för att den låt på denna lista, alltså där jag hittade den, som jag nu lyssnat sönder på. Synd för listan, men toppen för låten, för detta är ingen låt man köper på typ netto inte nej nej. Detta är typ konsumentföreningen Svenska hems verk, ni vet det i fröken Frimans krig ? okej, nej nu spårar det igen… Men älskar verkligen det ’chilliga’ i denna, älskar hans röst och blåset och gitarrens komp och stämmorna och basen och hela gunget den har liksom,,,

Hm, vet inte riktigt hur denna kom hit egentligen, tror detta var genom film också. Men jag menar 80-tals pop är ju något av det bästa och jag tror att mitt intresse för det härstammar från att detta är det ändå som min far lyssnar på i stort sätt, hans alla LP-skivor består ju endast av typ Japan och David Sylvian <3 !

Detta är en av de nyare inslagen i min lista, surfade runt på den hederliga youtuben då jag hade kollat in denna video (inte för att ni fråga men ändå) och sen var det bara bra bra låtar över allt! The Lumineers har så himla fina låtar, lugnt och känslosamt typ, nej men med känsla i sina låtar, och det gillar ju jag!

Sist men inte minst, här är hela min lista för tvåtusensexton,, mycket av det jag senast lagt till kommer jag ta med mig till nästa års spellista, tagg på det! En hel del av detta är ren skit men visst, det finns spår av Morgenstimmung eller Zootopia och det är ju kvalitet på nivå; hög!

Btw, har ni någon bra låt ni tycker jag borde infoga till år tvåksjutton? För om ni har en idé så får ni superdupergärna dela den med mig, för det är ju så mysigt med musik (…lägg ut!) aja, puss

fler inlägg...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *