Kränkningar på internet

”Va du ser tjock ut!”

Vi har nog alla antingen sett eller själva fått en sådan här kommentar på nätet någon gång!  Det är ju så sjukt enkelt att skriva kränkande kommentarer just för att du kan vara anonym. Vad gör man då? Står man upp för sig själv och raderar den eller ska man låta den stå kvar och få ett ton med andra kommentarer som kränker den som skrivit det kränkande, ärligt talat så är dom inte bättre själva.

Jag hade ask ett tag men redan efter kanske tre dagar fick jag en jättejobbig kommentar som gjorde att jag inte ville gå till skolan. Jag fick faktisk en chock, varför ville någon hoppa på mig. Jag är liksom ingen speciell och jag gör väl inga konstigheter? Jag visade faktiskt för mina föräldrar och övervägde mellan att ta bort kontot eller att ha kvar det, jag tog bort det vilket jag faktiskt är ganska nöjd med. Jag stod upp för mig själv i det läget och tyckte inte att någon ska få kränka mig anonymt bara för att. Det är liksom bara så sjukt lågt!

Vissa tycker säkert att det låter fegt, svagt och att jag inte alls borde tagit bort kontot för att jag fick en dum kommentar. ”På nätet får man ta lite skit” #inteokej ”Det är liksom vanligt att få såna kommentarer så det är inget att lipa för!” Det är helt sjukt! 

Jag vet att folk tycker så här, jag vet att många blir kränkta och jag vet att man måste stå upp för sig själv! Men skaffa lite skinn på näsan och säga ifrån, du  är mer värd än så. Du är verkligen mer värd än så! Jag menar det, du är inte feg om du tar bort kommentaren, kontot eller något annat som du tycker är kränkande! Du visar bara att du inte tål sånt, att du inte tycker sånt är okej, du är  stark om du vågar göra det och vet du va, du kommer känna dig så mycket bättre efteråt!

Vill gärna höra era åsikter om just detta, era berättelser och vad ni tycker helt enkelt!

Du är så inte värd det!

 

#duärmervärdänså

fler inlägg...

2 kommentarer

  1. Jag tycker det är så sjukt lågt att skriva elaka kommentarer anonymt bakom en datorskärm (eller mobil), att man inte ens behöver öppna munnen utan bra tryck på ett par knappar.
    Jag tror inte man in stunden man skickar kommentaren tänker på vilka konsekvenser det ger och hur människan som får kommentaren känner sig. Man tänker nog bara: ”Det är ju bara ett skämt”, ”Jag vill bara se hur hen kommer reagera” ”Jag är ju anonym så jag kan ju inte få skulden”. Ask är en idiotisk sida som fått flera stycken att ta självmord jag får ont i magen bara jag tänker på det, att någon skriver så mycket elakt om en person att den inte vill finnas mer…

  2. Sv; tack! :)

    Fattar inte varför vissa människor måste skriva elakheter på nätet. Det är ju så löjligt rent ut sagt. Bättre saker har man ju för sig än att skriva dumt. Bra inlägg! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *