Boktips

DSC_0044

1. Bronsdolken – Michelle Paver > Okej, så kanske en Elina-bok egentligen men sedan jag fick första boken av fem är jag fast. Denna är den jag läser just nu och jag är inne på tredje boken. Jag gillar att den utspelar sig på bronsåldern och att den skiftar mellan olikas perspektiv. Jag kan tänka mig, precis som jag, att i alla fall någon tycker att den låter jättetråkig. Jamen, ge de ett försök, det var vad jag gjorde och nu är jag fast. Dem kan vara en aning tråkiga ibland men när man vänder blad så är den med ens spännande igen.

DSC_0045 DSC_0046 DSC_0047

DSC_0058

 

2. The fault in our stars – John Green > Vet inte riktigt hur jag ska förklara min kärlek för denna bok, den är jättebra. Dock läser jag den på engelska vilket gör att vissa (medicinska) ord är svåra att förstå.  Den heter ju däremot ”förr eller senare exploderar jag” på svenska. Jag har faktiskt inte läst klart den helt därför att det är en bok som vi läser när vi har tid i skolan. Men googla om du inte vet var det är för någon bok, och jag råder dig från att kolla på filmen först. Eller så gör i alla fall jag!

DSC_0049

3. Legenden om Sally Jones – Jakob Wegelius > Jag fick denna när jag var mindre och upptäckte för en tid sedan hur bra den är. Det är en bok med mycket bilder men som också har en hel del text. Den handlar om en apa/gorilla/Sally som,  om jag minns rätt, rymmer från zoo och som man sedan får följa med genom vänskap, sorg och känslor. Den är jättefin.

DSC_0052 DSC_0053

Sen även ”Mördarens apa” som är en fristående berättelse som tydligen är en fortsättning på ”Legenden om Sally Jones” och ja, jag är väldigt exalterad över och ser fram emot att börja läsa den.

DSC_0068

DSC_0055 DSC_0069

4. Divergent-serien – Veronica Roth > Om ni inte läst dessa? Läs läs läs! Så värda att läsa, dystopiska böcker som bygger på att samhället suger i stort sätt. Jag har faktiskt bara läst dem två första men har den tredje och fick ”Four” i födelsedag av bästisen så dem ska jag försöka läsa. Jag ska läsa dem! Se filmerna, googla (lol), omg -> dem är så bra!!!

DSC_0064

5. Hungerspelen-serien – Suzanne Collins > Dessa, ganger! Om du får tråkigt någon gång. Alla har sett serien men skit samma, böckerna är så mycket bättre och det är inte något jag säger bra för att man brukar säga så utan för att dem verkligen är det, l o v a r ! !

IMG_0251 DSC_0057

6. Legend-serien – Marie Lu > Ännu en dystopisk bokserie, jag har bara läst första boken men ska försöka läsa nästa bok i serien i sommar också! Den handlar om June och Day och jada jada, ska ej avslöja något men den är jättebra!

7. Boktjuven – Markus Suzak > L Ä S  D E N ! !  D E N  Ä R  J Ä T T E  B R A ! !  F A V O R I T E N  T Y P ! !

DSC_0065DSC_0067

 

En hel del med böcker faktiskt! Jag är, som ni kanske förstår, en dystopi-tjej, jag läser typ endast den genren jag läser känn det som! Aja, hoppas ni tyckte att någon av böckerna verkade bra! Ha en bra sommarkväll!

-Elina

 

 

 

fler inlägg...

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *