Läxor och hela den biten

Läxor, läxor och åter läxor. Jag vet inte men även om skolan bara är inne på andra veckan är jag redan super trött på allt med att göra läxor hemma. Dessutom vill jag typ bara gå och lägga mig när jag är i skolan så japp. I alla fall tänkte jag göra ca. 5 tips på hur du kan plugga bättre och ja, må bra nu när skolan har börjat, aja, skolsaker tips ich typ. Flum. Vi kör!

 • Börja alltid tidigt med det du ska göra, vare sig det är att skriva en uppsats, plugga ord eller kolla någon hemsidan som din lärare vill du ska göra. Börja i tid eller gör det så fort du får det så behöver du inte sitta sista kvällen och råplugga vilket jag ganska ofta gör. hehe.
 • Gör lite varje dag! Ägna kanske en timme efter skolan åt läxor och sådant. Om du gör det så fort du kommer hem kan du fortfarande ha tid över till annat.
 • Rör på dig, det kommer ge dig mycket mer energi och motivation till saker och ting.
 • Ha koll, städat och organiserat! Detta gör att du vet precis var du har saker, tills när du ska lämna in något och det ger dig även en mer lugn miljö. Städa rummet girl så blir livet enklare. (visdomsord från elina)
 • Sätt upp mål för dig själv och jobba för att ta dig dit! Om du vill ha ett A i engelska måste du kanske öva mer på engelska. Vill du få bättre kondis kanske det är dags att ta en springtur lite då och då. Gör en lista över saker och pricka av när du nått målet.
 • Gå upp lite tidigare varje dag. Ta en varm dusch på morgonen och fixa dig innan alla andra går upp. Du kommer inse att detta ger dig mycket mer av dagen. (Observera att detta oftas bara gäller på helger!)
 • Instuderingsfrågor! Så in i bengens bra alltså och det hjälper mig så mycket!
 • Ge dig själv en day off ibland då du inte gör några läxor. Ta en eftermiddag till dig själv ibland. Unna dig en film eller ett långbad.
 • När jag har glosor brukar jag alltid använda mig av olika sidor för att öva. Glosboken och glosmaskinen är bra sidor att öva på!
 • Gå och lägg dig tidigare, sova är jätte viktigt!
 • packa alltid skolväskan dagen innan! Idrottskläderna ska med, böcker, plånbok, vad som helst som behövs packas ner, packa mer det. Lägg även fram kläder och smycken till nästa dag. vi tjejer är ju som vi är, huh? Eller så är det bara jag!

Och ja, nu måste typ jag sova. Ska försöka följa dessa själv för ja, det gör jag ju inte precis just nu men ja, puss och godnatt och lycka till med skolan people! Och en till bara:

 • Sluta använda dator så mycket. Speciellt på kvällen, eller jag sluta använda skärm över huvud taget när det är kväll och vardag.

Jamen vad väntar du på då? Jamen hallå? Ja ja, gör som du vill, jag gillar ju förstås att du fortfarande  kollar så, nej men jo men, hej då och godnatt! Flum igen, puss och godnatt! Godnatt!

 

(jag suger på att säga hej då!) (jag skriver detta på en kväll så att du vet!) Puss igen!

 

fler inlägg...

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *