från i tisdags tills idag

just nu.

artonde april: jag har börjat skriva mer. om så bara en två meningar jag tycker låter vackert eller något som påminner mig om situationen jag är i. som till exempel tidigare idag, när jag hade samhällskunskap.

lärarens röst försvinner i ett virrvarr av drömmar. nu hör jag bara viskningar.

jag var trött, och kunde inte riktigt hålla tankarna i styr. så förlåt mig kära lärare, du som lär mig allt jag vet, för ickevisande av intresse under dagens lektion. jag lovar att jag ska bättra mig.

och så kommer jag på att jag har prov om en vecka och panikar lite lagom. kul.

nittonde april: jag hoppas att det är fler som valt skrivande som individuellt val, för jag vill att kursen blir av. jag taggar, fetmycket faktiskt. ( obs, inte fett-, utan fetmycket ) taggar även det faktum att jag sökt till ett utskott, elevkårsgrej liksom. tror det utskottet passar mig, det hade varit kul, få göra saker liksom. ah, det taggar jag också. fetmycket. ( obs, remember? ) jag taggar två saker och det är ju bra.

är dock ej så taggad på allt annat just nu. eller jo, taggar träffa med gäris och reko häng med la familia! yes yes.

taggar inte orkester eller samhällskunskap. juste, prov om sex dagar.

tjugonde april: matte är inte min starka sida. jag tror ju i och för sig att jag skulle kunna vara allt annat en surkål på’t egentligen, men jag har har varken lust eller ork. jag menar, pappa säger att det handalr om att ränka, att om du räknar så lär du dig, men jag har inte ro till att göra det. jag gör helst massa annat. matte kommer i sista hand. det prioriteras ej.

men det måste jag ändra på. men nästa år, för just nu orkar jag inte.

okej, bestämmer mig nu att jag från och med dag ett i andra ring, ( ohh det säger ingen längre, det diskuterade vi för ett tag sedan, att ingen säger det längre, men minns inte vem eller när det diskades riktigt, nä, tillbaka elina, till det viktiga ) från och med dag ett i andra ring ska jag prioritera matte. jag ska räkna.

jag måste anmäla mig idag, eller fylla i en enkät om inte annat. samhällskunskapsprov om fem.

tjugoförste april: jag ska minsann vara med i tävling. bara för att liksom… ska reesörrrtscha ( research:a ) hela dan’, yes yes ! och juste, det är prov om fyra dar’.

Continue Reading

om en bok jag läst på senaste tiden

jag vill gå och läsa på biblioteket.

i början av månaden gav jag mig på ett projekt. det lyder: jag ska börja läsa böcker, minst en gång i månaden, precis som jag gjorde för många år sedan och nu ska jag allt bli allmänbildad och lära mig hur man kan formulra sig för att få inspiration till min dröm aka skriva bok som antagligen aldrig kommer skrivas för att jag har varken ro eller ork att kunna skriva klart en sådan. eller det påhittade megaprojektet involverande hollywoodstars och antisimexmedlemmar kallar jag allt kort och gott; läs lite mer! 

så, jag gjorde det, och började med en fin bok jag hittade på bokrean i februari kanske det var. den heter en bön för de stulna, skriven av jennifer clement och handlar om mexico, om en flickas värld som få känner till. om rädsla och om mammor som tvingas göra sina döttrar fula. som kaniner gömmer de sig i sina hål, allt för att inte bli stulna av männen med bruna cowboystövlar med hög men kantig och manlig klack, för att inte hamna i fängelse utan rättegång. och för att inte säljas som betalning av skuld. hela mexico är fullt av gömda kvinnor.

i boken får vi följa med ladydi, uppväxt med en alkoholiserad kleptoman till mor på ett berg öster om acapulco. där går männen genom floden, renar sig och försöker få jobb på andra sidan gränsen. där flyr pojkarna så snart de kan klara sig själv. på berget där ladydi bor finns inga män, här får mammorna och döttrarna klara sig bäst de vill och när pengarna sedan slutar komma från männen i usa, då vet man att de glömt bort dem där hemma, skaffat ny familj. ladydi vandrar genom berättelsen med sina röda flipflops och berättelserna om vännerna, de försvunna och ännu här.

jennifer clement har inte förskönat någonting, såhär är det, och så är det bara det. historien växlar mellan nu och då, mellan tillbakablickar och för tillfället i allra högsta grad. hon visar verkligheten.

jennifer clement har skrivit många viktiga böcker om världen och verkligheten. här är en. jag funderar på att läsa den.

Continue Reading

glad påsk !!!

glad påsk från mig och påskmaten! jag mår bra bra en dg som denna, solen lyser faktiskt, även om det snöade massvis igår. snart ska vi ut, ta en promenix och leva life, kul! ätit godis någon? jag har, lite iallafall,,, några favoriter !

    

gottigt värre!

puss och gladis påskis

 

Continue Reading

fyra på paulina;den fina

              

m i n   k ä r a   v ä n   p a u l i n aaaaaah <<333

i söndags kom det sig så enkelt att jag tog en fika med mina fina peps-since-six-years-back över facetime. kan dock hända att det bara var jag som fikade under detta långa, kuliga samtal och att jag åt otroligt torr kladdkaka som jag bakat dagen innan. hur som haver blev det sedan en väska packad av moi och en skjutsning av min mor till andra sidan stan och amanda. blev snack och bussturer och nattlig taco runt ett och mys och bara massa kärlek. gillar dessa så mycket alltså. :))) det var mysigt. kom inte hem förens klockan sex dagen efter, dagen kallad måndag, efter degande i sängen, skratt och fika. paulina var med hem då, eftersom hon skulle iväg senare på kvällen och inte orkade åka hem emellan + att vi skulle ta en tur och fota lite. det var mysigt. har inte träffat de på länge så det kändes så himla skönt att få prata av sig och bara få vara i varandras närhet. det är så najjan med dessa, att jag verkligen bara kan vara, och att ingenting är konstigt mellan oss. i like. i like.

yes, puss på er, imorgon ska jag äta påskismat !!!!! är ju hos morföräldrar och hänger med kysiner (för att ta efter johanna) tjugofyrasju. åh lillkusinen som sitter i knät och myser, jag blir så varmt i hjärtat. <3 jaja, godnatts sömn önskar jag er alla precis i detta nu. nä nu blir det rappakalja, okok, hej svejs!

Continue Reading

fenomenet fredagslista → sänder tankarna till tjugotolv och lilla jag

tjoflöjt, här kommer en lista som påminner om sådant jag bloggade om typ tvåtusentolv på den gamla skrivgrejen aka bloggen. enjoy, eller vad man nu ska kalla det! :)

vad har du på dig? -randiga strumpebyxor utan fot /:))/, sockor, linne och klasströja från högis. (även kallat högstadiet.)

hur mår du? -well, har väldigt ont i ryggen, sträckt den tror jag minsann jag gjort. är liten konfunderad över händelserna i stockholm också, chockad. annars mår jag ganska bra, är rätt tillfreds.

IMG_1683

vad ska du göra imorgon? -dammsuga hallen, lyssna på musik, få hit ett gäng gäster i firandet av pappa och ska ta en tur till stan’ runt kvällstid för att titta på mina treors gymnasiearbete aka the sound of music!!!

senaste köp? -önskar jag kunde skriva något lite nicé men ska jag vara ärlig så är det romerska bågar från cloettaboden som var det senaste som fick pengar att förflyttas för min del. åh det är så gott!

när skrattade du senaste? -imorse, med mamma!

vad har du ätit idag? -korngryta, avokado, tomat och sallad. det var en panglunch minsann, najjan!

vad grät du åt senast? -häromdagen när jag blev besviken etc etc etc.

vem sov du med senast? -måste ha varit hos disa förra veckan, så med disa, johanna, marrebae och emmy, riktiga lyckopiller det där! +tildeeee

vad läser du just nu? -jane austins stolthet och fördom(!!!) och en bön för de stulna av jennifer clement, fast den har jag i och för sig precis läst klart.

senaste sedda film? one day, för typ sjuttioelfte gången.

vad önskar du dig? detta kanske??

vilka svordomar använder du mest? kör re:blog på bambiskott!  haha

vad är du rädd för? mörkeeeerrrr

vart vill du åka just nu? berlin kanske, det är fint där!

vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut? jag grubblade över gymnasieval, hur min ansökan hade gått och om att vara tonåring och inte ett barn lägre. tog lite foton på malvina&erik och storstädade rummet en kväll också! typ så,,,

 

Continue Reading

mumin i glasform

jag är inte en människa som samlar på särskilt mycket. skulle inte kalla mig samlare precis, samlar på goda minnen om jag ska försöka välja något dock. (smörigtttt haha),,,,, men, okej, jag har en hög med muminglas, sådana som man fått när man ätit på max ett par tillfällen. jag försöker pricka in detdär, så att jag äter där de gånger de delar ut dessa. jag gillar de fetttt mycket! ska få vara framtida dricksglas i första lägenheten är tanken, de ligger och väntar på mig i brudkistan min så länge, finns mycket fint där i faktiskt, kanske visar er någon gång.

men luta er nu tillbaka, skrolla neråt och förvånas över dessa vackra skapelser… föresten, har muminfenomenet blivit hypat nu? kostar inte muggarna typ över tusen spänn på tradera? vänta, ska kolla,,,, jopp, det stämmer i minsta detalj, kopparna säljs för 500 och uppåt, najjan, önskar jag hade samlat på koppar istället och blivit rik en dåg! :) nä, pengar är överskattat, även om det är en rätt nicé grej alltså… okej, nu ska jag sluta babbla, se så, njut nu! ;)

                         

jag tror det röda eller det lila är de nyaste tillskottet, mins dock inte, men favvisen är iallafall den röda eller den blå, för den har jag haft längst om inte minnet sviker mig!

                         

puss

Continue Reading