Resumé av 2015

Jag rotar snabbt fram dagboken som ligger gömd under högar av papper, kläder, krimskrams och lite annat smått och gott på skrivbordet. River hejdlöst ner det mesta på golvet och kastar mig sedan mot sängen och lägger mig till rätta framför datorn. Trycker fram bildarkivet och sätter igång. Här ska skrivas årssammanfattning. Jag grabbar tag i blocket som nu ligger berdvid mig i sängen och bläddrar framåt. ”juli 2012, september, 2013, långt hopp, januari 2014, maj, november, december. åh, här ska vi se, 2015, mhm.” 

Beskriv året med tre ord: Härligt, bergodalbana & mysigt.

Januari började med en sista termin i åttan och mycket snö, jupp. Februari betydde en resan till Trysil med kompis och att  jag förälskade mig halvt i idén av en trevlig filur. Pratade massa och skrattade!

IMG_0858 IMG_0685

Mars kom och sa hej! Jag åkte på trumpetfestival med Milla, hänge med vänner och var cool, jag mådde bra bra. Sedan April med konfaläger och prov började komma med jämna mellanrum. Sedan var det Maj, jag gillar maj. Bara en månad kvar till skolavslut, härligt väder, massa prov, gick och konfirmerade mig och var glad minns jag det som. Paulina fick reda på att hon skulle få A i bild och Måns vann Eurovison med heroes..!

IMG_3635

Juni… Det är något alldeles med den månaden alltså, så mycket och så härligt! Femton år blev jag då, gick ut åttan med härlig klass, fick en ny kamera, gårdsfest, försommarsång och stipendium. Sommarlov!

IMG_3636


 DSC_0019 DSC_0078

Juli och vår erouparesa då bilen fick följa med påbörjades. Båt till Danmark, biltåg till Tyskland, bil över berg till Italien, pool och värme. Venedig. Sedan Berlin, det var mysigt som sagt!

DSC_0522           DSC_0566

DSC_0584           DSC_0556

Augusti och Teenstreet. Som jag hade längtat, eller ja, det var ju första gången och egentligen var jag inte så peppad men det var ju något så attans roligt att det ska jag göra alla år i framtiden, tills jag är 100 år. Iallafall, hade ju ingen kamera med dit i och med att det var i Tyskland men det var så mysigt, ahhh, gaahhh, MYSIGT med stora bokstäver vad det minsann.

Sedan började jag nian och allt vad det innebar. Inte visste väl jag att det skulle vara så jobbigt, hehe…  Mhm, åkte på lite mer trumpetläger och hängde med goa’ vänner!

IMG_2516             IMG_3144

September och jag fotade både Linn och Felicia, det var jättekul! Var även en aning frustrerad under denna tid då jag var så oense med mig själv vad jag ville bli när jag blir stor och sånt. Det hade väl gått i perioder men efter att jag hade kollat på bl.a dokumentären om Astrid Lindgren på svt och sett massa kreativa människor på youtube var frustrationen aningen högre. Men ja, vi får ju se hur det blir med framtiden liksom…

DSC_0034

DSC_0145 DSC_0043

Oktober, Danmark och höst. Nu var det plötsligt höst med dimma, svamp och andra färger på löven. Var på trumpetläger, fotade en dryga 908 bilder av vårt grannland och fotade en fin ballerina.

DSC_0205 DSC_0112

DSC_0126 DSC_0288 DSC_0220

DSC_0562 DSC_0197

 

cropped-DSC_03461.jpg

 

Sedan kom november och var lite sorgligt. Först och främst kanske att det mörknar så men även terrorattacken i Paris och att jag själv och nära vänner inte mådde så bra. Annars skrev jag listor, var tankspridd och lyssnade på Erato hela dagarna.

DSC_0104 DSC_0118

IMG_2168

 

Och så kom tydligen december också, bara så där, så snabbt liksom. Startade det lite halvkraggligt med slutspurt i skolan, lite november-tankspriddhet kvar i skallen & utan någon som helst julstämning i kroppen och knoppen. Men, de blev ju bättre framåt mitten och senare, skönt! Sista luciakonserterna och tågen med klassen, såg mokingjay sisodär någon månad senare än den läpptes och firade jul med mysiga familjen och släckten!

DSC_0282 DSC_0019 DSC_0741

DSC_1060 DSC_0701

DSC_0624 DSC_0796

DSC_1010

 

Låtar som kommer påminna mig om 2015: 

I Wanna Dance with Somebody – Whitney Houston Jaha, minns inte ens om detta var från i år men det påminner om en viss person som påminner om våren 2015 så jo, jag skulle nog vilja säga denna.

Oceans – Hillsong United Jag upptäckte den faktiskt först på konfalägret mina damer och herrar (och andra). Men den älskar jag och är TS och allt därtill. Under och vänner!

Tage wie diese – An Tagen wie diesen Varför har jag inte något riktigt svar på men ja.

Hello – Erato Och hur många gånger har jag inte lyssnat, nämt och älskat denna, denna är favvornas favvo i år, mhm!

Favoritbild från 2015: 

 

cropped-DSC_0232.jpg

Denna

Planerna inför 2015:

  • Gå ut nian och börja ettan igen!
  • Lära mig att fota mer, lära mig tekniker och mer om kameror.
  • Satsa på tyskan för det har jag lovat min lärare och det ger även goda förutsättningar för mer meritpoäng på gymnasiet eller vad det nu är.
  • FOTA MERA!
  • Fixa en bokhylla och läsa mera.
  • Hålla ordning på rummet….
  • Fylla 16 år!

Ni får ha det gött hörni, jag gillar er och ni får ha ett toppenår faktiskt! HEJ DÅ 2015 och HEJ HEJ 2016! Vad är det man brukar säga, juste, ”nytt år , nya möjligheter.” Så uttjatat, så överskattat men en hel del sanning ända. Ja, ja, puss och gott nytt år mina vänner!

/Elina

 

Continue Reading

Och så kom snön tillslut

Ja! Vet att den kom hit redan i går morse men var ju fortfarande hos moror och morfar då och ja, ingen snö var det där. Eller, tills lillkusinen och hela barnaskaran började skrika att det snöade! Så, några tappra satte febrilt på sig kläderna och började göra snöbollar, kallt! Lillkusinen var en aning fascinerad av snön och vi stod båda två i dörröppningen och tittade upp i skyn och tittade på flingorna som landade på marken. Välkommen säger vi till vinter och snö. Tänker inte nämna faktumet att du är lite försenad utan säger bara att du är efterlängtad, hej hej vinter!

DSC_0170DSC_0177 DSC_0176

/Elina

Continue Reading

Det var jul i stugan

Hej och god jul (i efterskott?)!

DSC_0047

Min jul har varit mer än bra. Är så tacksam över att jag får fira Jesu födelse och allt vad jul innebär tillsammans med en hel del släck! Vet att det kanske låter lite cheesy och aningen basic, att säga att man är tacksam över att man har en familj och släkt att ha en gemenskap med men seriöst, jag är verkligen så otroligt tacksam och glad och uppskattande över det hela. Ja, för jag menar, även om jag kanske inte ser det hela tiden så är det ju så himla härligt att få vara en del av något istället för att vara ensam. Det finns så många ensamma personer i världen som inte har någon att fira jul med eller människor som inte har råd att fira jul med massa julklappar, julmat och allt sånt som man kanske relaterar med mest till julen. I respekt för detta väljer jag att skippa hela julklappssnacket i år, det är onödigt att visa. Anser att det är något som jag kan uppskatta utan att behöva lägga upp på sociala medier etc. Tycker ni borde göra detsamma faktiskt!

Här kommer i alla fall en drös kort som knäpptes under den 24 och 25… Enjoy och kramis!

DSC_1010

Jag, halvt ovetandes om att en blixt är på väg.

DSC_1045 DSC_1035

Meine Brüder.

DSC_1067

DSC_1060 DSC_1100
DSC_1086

DSC_1116

Och så lite promenix med paus vid havet.

DSC_0020 
Och sist men inte minnst en bulle som mellankusinen spetsat på egen-täljd pinne och grillar den över elden.


Ja,,, okej, kram, hej då. Är trött, flum, puss puss.

/Elina

Continue Reading