Advent från en gammal kamera

0480061 december

Vet att det bara är första advent men det gjorde att jag fick en sådan känsla och började kolla igenom gamla inlägg (2013) och ahh. Eftersom att jag inte haft tid att fixa adventsfint på mitt rum än kommer dessa,, haha! Inte bästa kvalitén dock, men det får vara så. Ska försöka fixa lite fint nu i veckan,, mhm, advent gillar jag.

Dagen spenderades bl.a med serier, go mat hos vänner, plugg, lite plock och planering. Ha en bra dag i morgon också, då är det ju bara 24 dagar kvar, eller 25, beroende på hur man räknar. Kommer även upp lite småsaker här på tisdag också, vi får se, vi får se. Jag hoppas det blir som jag tänkt, aja, babbel, kram. Ha en myskväll, i morgon är det måndag ju… Sorry men ah, så är det…

/Elina

Continue Reading

Hon och Han

Jobbintervju, kaffe och Han. Det var egentligen så allt hade börjat. Fas ett. Hon på jobbintervju, klick, Hon och Han, kaffe. Det hela var en aning naivt, det visste Hon, men ändå, man drunknar ju i allt som är njutbart. Det fortsätter så ett tag, Hon och Han, klickar, kaffe med blickar så otroligt sköna och behagliga.

Sedan middag, mat och vin. Fas två. Hon minns denna delen som den bästa, med fjärilar i magen,rosiga kinder och skrattande munnar, den ena målad röd, fördrev Hon och Han långa kvällar på finrestaurang i en annan stad. Han sa att Hon var fin, att Hon var läcker, förtjusande och grann, praktfull, storslagen och tilldragen. Hon fick presenter och Han sa att Han inte längre var ensam. Varma kyssar, svettiga kroppar och vacker skönhet. En telefon ringer, en flyktig blick slängs iväg. Fas tre, klara, färdiga, gå.

Hon går snabbt genom korridoren och fram till hissen. Resväskan rullar lätt på golvet. Med en kvick rörelse har Hon tryckt på hissknappen och ovanför dörrarna ser Hon hur den närmar sig. Plan fyra står med en stor siffra, dörrarna öppnas och Hon kliver in. Entréplan. Hon viskar tyst för sig själv, ”Det här kommer bli så kul!”.

Hon och Han träffas igen. Hon tänker: Frihet, fri som en fågel. Han: Illamående.

Fas fyra. Han tar ett djupt andetag innan Han hoppar. Det är ganska långt ner och Han börjar nästan bli en aning orolig innan det kalla blå tar emot och omsluter honom. Han tittar upp. Där står hon, denna vackra skapelse, så vackert formar och försöker mellan skratten att säga något. Han ler och skrattar Han med, men Han kan bara urskilja enstaka ord av vad hon säger. Sedan hoppar hon, hon skriker av förtjusning innan det kalla blå också omsluter henne. Blöta, sammetslena läppar möter varandra, med smak av annorlunda.

Kärlek, fas fem. Hon dråsar ner i en av fåtöljerna i rummet. Äkta. Äkta kärlek. Varm, lustfylld, stark. Hennes trötta huvud drunknar i tankar och Hon svävar bort. Djup, hållbar, trygg. HAN. Det pirrar till i magen och Hon blir varm, en känsla, som glödande kol. Kärlek, så ständig och ömsesidig. Hon suckar. En sådan där suck som man gör i filmer, en lättnadssuck men mer bekväm och speciellt. Hon öppnar ögonen och ler fånigt när Han kommer in i rummet och precis som Hon, trillar ner i en fåtölj. Han lägger handen på hennes ben. Hon har haft en sådan tur, en sådan tur som träffat en sådan underbar som Han. Hans vackra, tindrande ögon, Hans skratt och sättet Han talar och trollbinder henne. ”Åh.”

Han säger något nu, reser sig upp. Hans telefon ringer. Han går ut för att svara. Hon sitter kvar. Värmen från Hans hand också.

Sedan död, ren död. Inte död som i individ, utan död som i relation. Denna död är däremot inte som vanlig död, denna död är så fruktansvärd, så hemsk. Anledningen till döden då? Den, den är så ruskigt fasansfull, smärtsam, att den inte ens ska nämnas.

Därför avslutar jag nu, jag som i Hon. Jag som i den skrattande, med röda läppar och fjärilar i magen. Jag som i grann, utan att  veta. Jag blev gjord till åtlöje. Som om jag var ett spektakel. Något som egentligen inte hade något syfte. Jag blev gjord till ingenting, ingenting och död.

Elina 2015-09-18


Här kommer min, något försenade, novell som jag lovade att publicera. Jag vet inte vad jag tycker ärligt talat om den längre. Kan nu, bara två månader efteråt inse att jag kanske skulle formulerat mig på annorlunda sätt etc, men det får ni avgöra. Vad tycker ni om den? Vad betyder den? Gillar att höra era tankar bara helt enkelt, skriv en kommentar om det skulle vara något som var intressant och inte allt för tidskrävande. Kram, imorrn är det advent… Puss

/Elina

Continue Reading

Tio saker som är braiga

 1. att lyssna på musik – bra musik gör hjärtat glatt, musik som betyder något går in till själen. 
 2. att läsa – även om jag typ inte läser lika mycket som jag gjort tidigare så är det något som både är extremt mys och lugnande. Krypa ner under täcket när regnet smattrar mot fönstret och drömma sig bort, om man har tid.DSC_0065
 3. att dansa – ja, att bara hoppa runt, svänga lite på höfterna, energin bara flödar, och det bästa, du behöver inte ens vara bra på att dansa för att det ska funka.
 4. att pyssla – att göra något själv och ge till någon annan, det är härligt, och massa idéer kan göras till verklighet, även de vildaste.
 5. att ta promenader – befriande och du får chansen att tänka och vara för dig själv, frisk luft dessutom. ta kort.
 6. att bada – tappa upp ett kar med riktigt varmt vatten, helst efter en kall dag, sitt ner och släpp alla bekymmer och skit. de är inte värda att bli burna på dina axlar, de är bättre att de sköljs bort.
 7. att skriva – skriva dagbok, berättelser etc, allt som gör att man kan få ut sina känslor och skriv tankar.
 8. att sova – tror inte detta behövs förklara mycket mer, god sömn, bra drömmar och glädjefyllda dagar.DSC_0491
 9. att tänka positivt istället för negativt – att hitta något bra i allt. bra tips, mmhh.
 10. att vara med stöttande och härliga vänner – att omge sig av människor som lyfter upp en själv och som du kan lita på, ha kul med och snacka om det mesta med är bäst, så bra!!

-Elina

 

Continue Reading

Veckan

Hej! Ännu en vecka har gått och livet rullar på. Okej, så,,,

 • Nästa vecka: Nationella, det får vi se hur det går…
 • Något speciellt under veckan: Fredag, vi fick sluta tidigare, hade härligt häng med kompis, taco och fler vänner. Det uppskattade jag mycket, tack!
 • Veckans lycka: Stockholmsrean med klassen i torsdags, det var bara för mys! Med opera, shopping, go’a vänner och ekande skratt, jag mådde bra!
 • Veckans sämre: Igår, hade sådan mensvärk och var bara riktigt ledsen och arg på allt det sjuka i världen.
 • Veckans spontana: Köpte en tröja i Stockholm för 300:- bara sådär utan att veta om jag verkligen gillade den eller inte,  men jo, det gör jag, den är mysig! Har på mig den nu… ♡
 • Veckans poäng: 8 av 10 droppar! (lol) Nej, men det har varit en ganska basic vecka med skola som vanligt, ett plus för torsdagen dock!

001

-Elina

 

Continue Reading

13/11-15

Utdrag ur min dagbok, fjortonde november tvåtusenfemton:


 

det hände något fruktansvärt i natt. det sägs att det var hemskt. paris, terrordåd, över hundra döda. trehundra skadade. IS. otäckt, kallblodigt, kusligt, fasansfullt. 

ber för alla människor som är inblandade. anhöriga, offer, skadade. för de som idag anklagas vara delaktiga på grund av deras religion. terrordåd har ingeting med religion att göra.

jag gråter. vad händer med världen? med vår värld? finns inga ord att beskriva det med. rädsla.

eller något annat, också det sorgligt och hemskt. det faktum att samhället påverkat, påverkar, oss till att se ner på oss själva, se på oss med skam och uppgivenhet. att må dåligt, med depression och sorgsenhet. gråt, ilska och med viljan att skada sig själv. dolt, men ändå en vardag för många. 

jag är ledsen, arg. kraftlös, förtvivlad, förvirrad. vad ska man ta sig till? 

 


eiffeltornet, paris tjugofjorton, elina

 

-Elina

Continue Reading

Tankspridd

Detta med att skriva alltså… så tråkigt. Uppsats på uppsatts, skrivning på skrivning. Det tar aldrig slut!!

Jag sitter vid köksbordet, filurar lite på min idrotts-inlämning som ska vara inne i morgon och har allmänt ont i nacken. Planera ESO-möte ska göras också, juste, och en engelska berättelse som haft tre veckor på sig att skrivas har knappt börjats på… Framförhållning!! Header ska fixas till bloggen (någon som kan kan gärna maila eller kommentera??), syslöjden ska det kanske vara aningen mer tempo på, operaresa på torsdag upp till Stockholm med smör på mackorna :((, baka till onsdag,, orkester,, ingen trumpet torsdag, hem kl. 01.00 ich.

Nationella, svenska, engelska, matte. Läsa bok, blogga, städa rummet, kolla in braiga gymnasieskolor. Filmkväll den 20:de, plugga biologi, mattttttte,,,, Kolla Hustle för att slappna av… sova!! Mens,, sen. Lucis, jul, pepparkaka. Fika med Paulina, pengar. Vill skriva musikal, bok, teater, spela teater, kändis, nej… Snapchat. Fota, bilder, kamera, minne, dator, suck.

OKEJ?? Jag rabblade antagligen bara upp alla läxor och saker som händer, saker bara, inte för att det på något sätt är intressant men det är typ mitt huvud på ett papper just nu, inte bokstavligen,,! Jag är tankspridd. puss

006

-Elina

 

Continue Reading

Gymnasiet, läxor och annan update

Hejhej!

Jag har inte bloggat, har haft mycket att göra… Egentligen inte men hårdisken är full och jag har inte kunnat fota. Nu sitter jag i alla fall hemma igen efter en hektisk dag igår med gymnasiemässa och en flyttdag idag. (Har hjälpt pappas bror att flytta.) Gymnasiemässan fick mig att tänka till en aning, jag menar, vad ska jag liksom gå?? Kom fram till någorlunda svar på den frågan; Samhälle inriktning beteende, någon media med foto, film och liknande eller estet inriktning musik. Men det kan ju hända att jag tillslut väljer något helt annat men det ser i alla fall ut såhär i nuläget. Ah, det där är så svårt liksom! Vad går du, vad rekommenderar du och vad tyckte du om det? Skriv en kommentar till en lite sådär halvt stressad 15-årig som försöker lista ut vilken väg hon ska ta i livet. Ohh, deep tho.

Nae, men annars har jag tyska-läxa i morgon med väderprognos och så, idrottsuppsats, muskelprov och ja, nationella-prov i svenska tror jag också minsann,, hehe! Men ha det gött, och kram! Det är btw bara 45 dagar kvar till jul! Okej, hej!

DSC_0435
Fina syster och fina Danmark
Continue Reading