Om städning och annat

Hellu! Hur må’s det?

I morse vaknade jag halv sex av en extremt dum fluga som var både stor och högljud. Eftersom jag fortfarande ville fortsätta sova gick jag ner och la mig i soffan istället. Där somnade jag på direkten och vaknade inte för en senare då pappa satt bredvid mig i en av fåtöljerna med ögonen klistrade på mobilen.

Idag har jag gått igenom halva, eller nej, det blev faktiskt hela garderoben till slut och har nu alla saker på plats. Att rummet dock ser ut som ”kom och hjälp” är ju en helt annan historia det, och att jag måste bli klar i morgon förmiddag också då vi får otroligt trevliga gäster klockan tre.

DSC_0001

DSC_0004

Annars har jag och syskonen varit hemma ensamma nu på kvällen då mammsen och pappsen var ute på dejt. Vi här hemma hade mysigt med varm choklad, mackor och spel. (popcorn ingick också, men det orkade vi inte äta så mycket av.) Efter det gick dem andra två ner till datorn och kolla film medan jag satte mig i soffan för att fixa med en tröja som skulle får ett band i midjan, det hade åkt ut. Jag fick göra om det typ 10000 gånger då jag var slarvig eller för att det fastnade i alla trådar, bla bla bla.

Och juste, en liten rolig sak bara. Kaninen våran har hittat ett sätt att rymma nu för tiden. Han hoppar upp på sin egen bur från hans utebur och sen är han ute. Han hoppar dock inte iväg och ut ur trädgården utan håller sig i närheten vilket är tur för oss för när jag kom ut tidigare idag och han var borta kom han efter ett kort ögonblick fram igen så det var toppen och bra. (tralalla la)

-Elina

Continue Reading

Om saker framöver

Hej!

Idag har varit en dag med en aning shopping. Baddräkt, jeans, munkjacka och skor har inhandlats. Har även bytt mina hörlurar mot ett par nya då dem ca. en vecka efter inköp började glappa. Man hörde endas bastoner, bakgrundsmusik och stämmor när man lyssnade, vilket var ganska intressant i sig men som förstörde en hel del av musikupplevelsen om man kan säga så. Annars har jag bestämt mig för att gå igenom och rensa min garderob innan jag åker bort nästa vecka, jag har bara börjat lite smått.

Jo, juste, nästa vecka var det ja. Jag åker ensam och själv, (utan familjen) utomlands och på läger en hel vecka och kommer hem den åttonde tror jag. Att jag dock inte är säker är ennu ett tecken på att jag inte kan hålla koll, haha. Nej, men det betyder att jag inte kommer uppdatera bloggen så mycket den veckan. Ska försöka lägga in några tidsinställda men det är lite svårt då jag inte vet om vad. Dessutom funkar inte detta med tidsinställda alltid vilket är lite knas, men det ska nog lösa sig. Har heller inte så mycket till inspo just nu så ja, men vi får helt enkelt se den veckan. Kan hända att bloggen ligger rätt så lågt just då.

Efter det åker jag på läger igen, med Milla och trumpeten. Det ska bli kul men jag kommer vara en hel del trött. Sen är det inte jätte långt tills skolan och nian börjar vilket jag hellts av allt inte vill tänka på,,, Jag vill ha långt sommarlov, slippa skolan och speciellt nationella när dem kommer. När jag tänker på nian är nog det och betyg det jag oroar mig mest för, men som allt annat så löser det sig det till slut på ett eller annat sätt.

IMG_1931 DSC_0741

Nu ska jag fortsätta med rensning ett tag till innan vi ska ha lite spel här hemma. Jag blev ganska pepp på det där med Risk efter senaste, jag var ganska bra på det för att inte överdriva. Haha, nej men det ska nog bli kul. Vi ska dock lotta mellan alla spel vi i familjen vill spela så vi får se vad det blir.

DSC_0006

En sista sak, för att avsluta. Jag är på 80-års kalas i morgon så det kan ju hända att det inte blir så mycket till blogg i morgon heller,, (värst vad mycket inte-bloggande som ligger framför…) Men jupp, jupp och kram,,

-Elina

 

Continue Reading

Nitton saker om mig

✎  Jag vill ha bra koll och ha det sorterat och så, men jag är så otroligt dålig på det. Haha!

✎  Jag är ESO-ordförande i min skola, jag vet dock inte riktigt vad det innebär mer än att det är ett stort ansvar och att jag borde ta reda på vad det betyder.

DSC_0012

✎  När jag var liten bråkade jag och min lillasyster om vems glas det var som hon höll i. Jag minns inte exakt men vi stog på en pall och jag var en dålig storasyster och puttade ner henne från pallen medan hon höll glaset i handen. Vi fick åka till akuten efter det…

✎  Jag vet inte riktigt själv vilken färg jag har på mina ögon.

✎  Jag tycker inte om pasta.

✎  Däremot älskar jag potatis.

✎  Jag vill ha 3 barn tror jag, eller så är det för jobbigt, men mamma och pappa klarare det ju ganska galant så ah..

✎  Jag var mycket coolare när jag gick i mellanstadiet enligt mig själv,, hehe

 

(Gamla bilder)

✎  Fem av fem gånger har jag misslyckats med pannkaka, det är jättesvårt att göra liksom.

✎  Jag har fräknar, mest under ögonen men dem finns både ovanför upp på pannan och längre ner på kinderna.

✎  När jag var liten hade jag och min farbror en låtsaskompis som hette Käjspy (don’t know hur han stavar det men uttalet är så i alla fall), han bodde i Tansania. Jag tänker fortfarande på honom lite då och då och undrar hur han har det…

✎ Om jag var en superhjälte skulle jag definitivt vilja kunna flyga, eller trolla för då skulle jag vara fettcool.

✎  Min favvoserie of all times är antingen White Collar eller Elementary, eller Continuum, eller Touch, eller OITNB, eller New girl eller Bones, Bones är bra. Okej, jag vet inte… Orphan Black är också bra,,,

✎ Nya glasögon står just nu högst upp på önskelistan, linser ligger på andra plats.

DSC_0003

✎ Jag borde städa mitt rum. ▲▲

✎  Min favoritglass för alltid, som alltid kommer vara samma och som har varit samma sen, jag vet inte när.. Sandwich!!!!! Det är det bästa som finns!!!

✎  Jag är jättedålig på att ladda saker har jag insett. Dessutom har jag lätt att tappa bort mobilladdaren vilket betyder att mobilen ofta har ca. 1% nu för tiden. Jag måste bli bättre på att ladda helt enkelt.

✎  Jag har jättedåligt tålamod, ger upp på direkten. Måste öva på det.

✎  Min mamma lagar jättegod mat. Sedan vår resa, då vi bara åt restaurangmat, har jag saknat hemlagad mat så mycket så det är skönt med hemlagad mat just nu.

DSC_0746

(från en restaurang i Italien)

-Elina

 

Continue Reading

Dagbok

Hej! Jag mår bra,,, Tralla lalla la..

Jag har nog skrivit dagbok sen jag var typ 6 eller något. Då var det dagböcker med lås på och bortslarvade nycklar. Inget seriöst skrivande och med flera månader, ja år, mellan skrivningarna. Min dagbok som jag har nu är en vanlig anteckningsbok men som jag haft sen 2012. Jag skriver av mig om jobbiga saker eller saker jag vill kunna minnas fortfarande. Det är så många tankar i den och man kan se min utveckling om man läser igenom den. Jag skriver fortfarande inte hela tiden utan det är mer när jag som sagt, behöver skriva av mig.

DSC_0001

På ett sätt kan man ju säga att bloggen är min dagbok eftersom jag berättar om vad jag gör hela tiden etc. etc. Man skulle kunna säga det, men isåfall en speciell sort liksom. I min dagbok kan jag skriva vad som helst. Inte skriva fint eller grammatiskt rätt och jag kan kladda och skriva massa skit som inte ens jag vet vad det är.

DSC_0005DSC_0003

Jag skulle rekommendera att ha en dagbok, en vanlig anteckningsbok funkar bra där man kan få ut saker man länge har grubblat på eller saker som är jobbiga, saker man vill minnas eller bilder som man vill spara. Jag har satt in bilder och lappar med olika saker i min dagbok. Det gör det hela lite pyssligt och kul också. Som en bok med sin egna tuch på eller någon eget och kreativt.

Min mamma har en 10 års dagbok med en liten ruta där hon kan skriva vad hon gjort just den dagen. Jättekul men då får man ju inte ut alla sina funderingar. Videodagbok kan man ju göra också, typ vlogg fast bara till sig själv. Jag gjorde faktiskt det ett tag, jag snackade engelska för att öva och göra den bättre men också för att det är kul och låter coolare, haha! Men jag sa lite vad jag gjort eller kom in på helt andra saker. Har kvar dem och är rätt kul att kolla på lite då och då.

Kram,,

-Elina

 

Continue Reading