Kort uppdatering

Hej hej darligar och babes!

Jag sitter just nu inloggad på mormor och morfars dator här vid havet. Mysiga dagar med en hel del sol har spenderats och det finns fortfarande en del som återstår. Min egna dator är död, likaså kameran, efter att jag, med en gnutta frustration, insett att jag glömt allt vad laddare är hemma. Lite sådär halvt tråkigt kanske, ja. Jag har läst en hel del vad böcker heter, lol, nej, nu luras jag, har bara läst klart bronsdolken, hehe. Men blä, okej, flum flum och typ hej då! Puss.

DSC_0012

 

-Elina

Continue Reading

Well Well

DSC_0151

DSC_0197

DSC_0190

DSC_0168

DSC_0193

DSC_0170

 

Byxdress >> Kappahl

Blus >> Lager 157

Skor >> Edit

______________________________________

Syster yster får agera modell och jag fotar henne när hon är som allra finast, lol! Nej men ville ta lite bilder med min nya kamera så därav dessa. Sen tycker jag ju att sånt här är jättekul ju, typ mode alltså. Sket samma! Kram

-Elina

 

 

 

Continue Reading

Boktips

DSC_0044

1. Bronsdolken – Michelle Paver > Okej, så kanske en Elina-bok egentligen men sedan jag fick första boken av fem är jag fast. Denna är den jag läser just nu och jag är inne på tredje boken. Jag gillar att den utspelar sig på bronsåldern och att den skiftar mellan olikas perspektiv. Jag kan tänka mig, precis som jag, att i alla fall någon tycker att den låter jättetråkig. Jamen, ge de ett försök, det var vad jag gjorde och nu är jag fast. Dem kan vara en aning tråkiga ibland men när man vänder blad så är den med ens spännande igen.

DSC_0045 DSC_0046 DSC_0047

DSC_0058

 

2. The fault in our stars – John Green > Vet inte riktigt hur jag ska förklara min kärlek för denna bok, den är jättebra. Dock läser jag den på engelska vilket gör att vissa (medicinska) ord är svåra att förstå.  Den heter ju däremot ”förr eller senare exploderar jag” på svenska. Jag har faktiskt inte läst klart den helt därför att det är en bok som vi läser när vi har tid i skolan. Men googla om du inte vet var det är för någon bok, och jag råder dig från att kolla på filmen först. Eller så gör i alla fall jag!

DSC_0049

3. Legenden om Sally Jones – Jakob Wegelius > Jag fick denna när jag var mindre och upptäckte för en tid sedan hur bra den är. Det är en bok med mycket bilder men som också har en hel del text. Den handlar om en apa/gorilla/Sally som,  om jag minns rätt, rymmer från zoo och som man sedan får följa med genom vänskap, sorg och känslor. Den är jättefin.

DSC_0052 DSC_0053

Sen även ”Mördarens apa” som är en fristående berättelse som tydligen är en fortsättning på ”Legenden om Sally Jones” och ja, jag är väldigt exalterad över och ser fram emot att börja läsa den.

DSC_0068

DSC_0055 DSC_0069

4. Divergent-serien – Veronica Roth > Om ni inte läst dessa? Läs läs läs! Så värda att läsa, dystopiska böcker som bygger på att samhället suger i stort sätt. Jag har faktiskt bara läst dem två första men har den tredje och fick ”Four” i födelsedag av bästisen så dem ska jag försöka läsa. Jag ska läsa dem! Se filmerna, googla (lol), omg -> dem är så bra!!!

DSC_0064

5. Hungerspelen-serien – Suzanne Collins > Dessa, ganger! Om du får tråkigt någon gång. Alla har sett serien men skit samma, böckerna är så mycket bättre och det är inte något jag säger bra för att man brukar säga så utan för att dem verkligen är det, l o v a r ! !

IMG_0251 DSC_0057

6. Legend-serien – Marie Lu > Ännu en dystopisk bokserie, jag har bara läst första boken men ska försöka läsa nästa bok i serien i sommar också! Den handlar om June och Day och jada jada, ska ej avslöja något men den är jättebra!

7. Boktjuven – Markus Suzak > L Ä S  D E N ! !  D E N  Ä R  J Ä T T E  B R A ! !  F A V O R I T E N  T Y P ! !

DSC_0065DSC_0067

 

En hel del med böcker faktiskt! Jag är, som ni kanske förstår, en dystopi-tjej, jag läser typ endast den genren jag läser känn det som! Aja, hoppas ni tyckte att någon av böckerna verkade bra! Ha en bra sommarkväll!

-Elina

 

 

 

Continue Reading

Avslutningstorsdag

Hej hej! Nu har ett antal dagar gått sedan jag slutade åttan. De har varit varma och spenderats med korttagning och bokläsning! Men i torsdags då, jo, jag slutade ju skolan då, så nu har jag sommarlov för övrigt, men saken är den att jag och några vänner till mig hade en grillfest och fett med mys för att fira att vi klarat oss igenom näst sista året i grundskolan. Härligt! Jag lät kameran ligga på filten och när jag kom hem hade jag en hel del härliga bilder som jag vill dela med mig av! Varsågoda!!:)

DSCN6284 DSCN6287

Riktigt god mat, knytkalas och grillat! Mmm.

DSCN6294 DSCN6293

DSCN6297

Mys haha!

DSCN6303 DSCN6304 DSCN6305

En hel del telefonprat…

DSCN6307 DSCN6308

Sol i ögonen! :)

DSCN6309

…och ännu mer telefonprat!

DSCN6310

Solbrillerna på!

DSCN6312 DSCN6314 DSCN6316

DSCN6317 DSCN6319 DSCN6286

”Slurk, nam nam!”

IMG_1756

Selfietime!

DSCN6311

 

Mhm..

DSCN6315

————————————————————————–

Japp japp, jag tyckte iallafall det var en hel del mysigt! Nu ska jag typ läsa lite mer. Jag kanske lägger upp något om boktips lite senare, vi får se! Puss och xoxo.

– Elina

Continue Reading