Äntligen hemma

gahh..

De två sista lektionerna idag alltså, vet typ inte ens vad de handlade om. I alla fall har jag fått ennu mer läxor slängda på mig och hade massa böcker med mig hem idag, eller ja, typ varje dag. Skrivbordet är belamrat och jag orkar inte göra någonting. Får väl ta och sätta igång snart.

I morgon är det i alla fall fredag och för att bättra inte bara mitt humör utan även era så tror jag skriver ner allt det braiga här nedan, ok?

 • Det är bara en dag kvar till helg, även om det bara betyder att du kommer ha mer tid att göra de läxor du missat under veckan. (glädjedödare a’ la elina)

Ja, det va typ det. Nej men jag har i alla fall bara typ bild och hemkunskap i morgon. Plus att jag har HLR-test också vilket gör att jag missar någon bit av någon lektion. För er som inte vet vad HLR-test är så är det typ ett test på hur mycket man kan om hjärt- och lungräddning. Vi hade typ förra året en föreläsning (typ) om just det och nu ska vi bara se hur mycket vi kommer ihåg av det. Dessutom typ kl. 8.30 i morgon har jag ESO*-möte vilket även det gör så att jag missar någon lektion, lyckos mig! :)

Blir förhoppningsvis en tidig kväll så att jag kan komma upp i rimlig tid i morgon och inte vara så trött som jag var nu idag. Puss och todelu!

DSCN5575 DSCN5587

 

* eso betyder elevskyddsombud, och jag vet inte riktigt varför jag skrev detta här men aja!

Continue Reading

Läxor och hela den biten

Läxor, läxor och åter läxor. Jag vet inte men även om skolan bara är inne på andra veckan är jag redan super trött på allt med att göra läxor hemma. Dessutom vill jag typ bara gå och lägga mig när jag är i skolan så japp. I alla fall tänkte jag göra ca. 5 tips på hur du kan plugga bättre och ja, må bra nu när skolan har börjat, aja, skolsaker tips ich typ. Flum. Vi kör!

 • Börja alltid tidigt med det du ska göra, vare sig det är att skriva en uppsats, plugga ord eller kolla någon hemsidan som din lärare vill du ska göra. Börja i tid eller gör det så fort du får det så behöver du inte sitta sista kvällen och råplugga vilket jag ganska ofta gör. hehe.
 • Gör lite varje dag! Ägna kanske en timme efter skolan åt läxor och sådant. Om du gör det så fort du kommer hem kan du fortfarande ha tid över till annat.
 • Rör på dig, det kommer ge dig mycket mer energi och motivation till saker och ting.
 • Ha koll, städat och organiserat! Detta gör att du vet precis var du har saker, tills när du ska lämna in något och det ger dig även en mer lugn miljö. Städa rummet girl så blir livet enklare. (visdomsord från elina)
 • Sätt upp mål för dig själv och jobba för att ta dig dit! Om du vill ha ett A i engelska måste du kanske öva mer på engelska. Vill du få bättre kondis kanske det är dags att ta en springtur lite då och då. Gör en lista över saker och pricka av när du nått målet.
 • Gå upp lite tidigare varje dag. Ta en varm dusch på morgonen och fixa dig innan alla andra går upp. Du kommer inse att detta ger dig mycket mer av dagen. (Observera att detta oftas bara gäller på helger!)
 • Instuderingsfrågor! Så in i bengens bra alltså och det hjälper mig så mycket!
 • Ge dig själv en day off ibland då du inte gör några läxor. Ta en eftermiddag till dig själv ibland. Unna dig en film eller ett långbad.
 • När jag har glosor brukar jag alltid använda mig av olika sidor för att öva. Glosboken och glosmaskinen är bra sidor att öva på!
 • Gå och lägg dig tidigare, sova är jätte viktigt!
 • packa alltid skolväskan dagen innan! Idrottskläderna ska med, böcker, plånbok, vad som helst som behövs packas ner, packa mer det. Lägg även fram kläder och smycken till nästa dag. vi tjejer är ju som vi är, huh? Eller så är det bara jag!

Och ja, nu måste typ jag sova. Ska försöka följa dessa själv för ja, det gör jag ju inte precis just nu men ja, puss och godnatt och lycka till med skolan people! Och en till bara:

 • Sluta använda dator så mycket. Speciellt på kvällen, eller jag sluta använda skärm över huvud taget när det är kväll och vardag.

Jamen vad väntar du på då? Jamen hallå? Ja ja, gör som du vill, jag gillar ju förstås att du fortfarande  kollar så, nej men jo men, hej då och godnatt! Flum igen, puss och godnatt! Godnatt!

 

(jag suger på att säga hej då!) (jag skriver detta på en kväll så att du vet!) Puss igen!

 

Continue Reading

Uppe nu

God morgon och hejsan!

Legat i sägen ett tag nu men kände att det var dags att göra något av dagen. Städa rummet, som alltid, och göra klart för ny vecka är prio ett idag. Annars ta det lugnt, ta en promenad, kanske en tripp på stan, nae jag vet inte, läsa något kanske. Aja något intressant blir det i alla fall. Kram och puss så hörs vi!

DSCN5657 DSCN5660

 

(bilderna tagna på ett trumpetläger. Här inne bodde vi.)

Continue Reading

Hola

Första veckan på nya terminen är härmed avklarad och igår var jag super trött! Ni fattar inte. I alla fall hade jag tänkt att börja blogga nu, på riktigt och försöka hitta tid till det.

DSCN5668

 

Så, mitt rum är cirka ganska mycket i kaos och jag orkar inte fixa någonting just nu. Tänkte ta en promenad med musik i öronen om en stund. Behöver både frisk luft och ensamtid , lugn och ro. Nej men behöver röra på mig också och göra något av den dag som är kvar. Tar kanske några bilder och så men ja, typ så. bye bye, tata & todelu!

Continue Reading

Min sommar i bilder

åhh! Sommaren har gått så fort och snart börjar skolan igen. Sommarens händelser i bilder kommer iallafall här:

DSCN4529DSCN4547DSCN4679DSCN4855DSCN4929DSCN4966DSCN5002DSCN5064DSCN5047DSCN5093DSCN5234DSCN5248DSCN5275DSCN5291DSCN5309DSCN5310DSCN5350DSCN5371DSCN5396DSCN5427DSCN5515DSCN5618DSCN5571

 

 

Danmark, Holland & Belgien. Tyskland, Frankrike. Bryssel. Paris & Eiffeltornet. Spanien, bad och sol. Barcelona, La sagrada familia & Camp nou. Monaco & Alperna. Havet. Utsikt. Familjen. – min sommar i bilder

Continue Reading