Tillit och hela den grejen

Vem litar du på mest i världen? 

Om  du fick den frågan, vad skulle du svara då? Jag skulle nog genast säga min familj om man nu kan räkna de som en vem. För mig är det en självklarhet och jag är ganska öppen gentemot min familj. Vissa där ute i cyberrymden tycker säkert att ” jomen, så tror jag att jag också skulle svarat” medan andra kanske skulle tycka att jag var rätt så knäpp p.g.a det, ”man snackar med sina friends, hallå!” . Resten av er kanske litar på mest alla eller på mest ingen alls.

Om jag ska vara helt ärlig nu så kan jag ju säga att jag faktiskt har lite problem med att lita på folk, antingen litar jag på alla överallt eller på ingen överhuvudtaget när det gäller vänner. Jag har faktiskt lärt mig av mina missar att man inte borde säga allt till alla och att folk måste respektera att man inte vill. Jag pratade häromdan med några vänner till mig och vi satt och diskuterade det här med vänner och tillit. Om att man någon gång sagt att ”jag mår inte bra just nu, jag vill inte prata om det, det räcker med att ni bara finns där för mig så blir det nog bättre.” men att man ändå får ett ”du ska veta att du kan berätta för mig, det känns bättre då, lovar.” Det kan faktiskt vara så jobbigt och ändå så vet jag att det kan bli bättre p.g.a just att man berättar, delar det tunga. Det är lite både och med det där, jag kan göra ett till erkännande och säga att jag faktiskt också kan vara så ibland. nyfiken. För det är faktiskt lite så med, men då är det bara att just finns till där, inte vara nyfiken och hjälpa personen att må bättre. Få de att kanske, om det är något stort, prata med en vuxen, kurator etc.

Okej, tillbaka till ämnet. Jo, min familj och kanske speciellt min mamma är den jag säger flest hemligheter och problem till. Å andra sidan finns det ju saker som man helst inte tar upp men sina föräldrar utan snackar med en kompis om, det gör jag ju också, såklart. Men det jag vill komma till, om varför jag är mer öppen  mot min familj är ju dels för att fortfarande kommer se mig för mig, Elina, och inte byta syn på mig p.g.a en dum grej. Sen även dels för att mina föräldrar har mer erfarenhet av livet än mina vänner, de har levt längre än dem. Men, gör vad du vill, bara du mår bra och kan berätta för någon som du litar på om hur du mår, om problem eller till och med riktigt pinsamma grejer. Ett litet tips bara, precis som jag sa nyss, lita på någon med erfarenhet av livet och som kan ge dig råd.

019 020

>> It’s all about trust <<

Continue Reading

Sommar?

Sommaren 2014, vad händer och vad vill jag göra?

 • Bussa ner till Spanien med fyra härliga familjer. Ska bli superkul, borta två veckor och WOW vad jag är peppad på det!
 • Jag tänker nog få lite färg också. Så blek som jag är kan jag ju behöva det så att säga!
 • Vattenballongskrik är ett måste!

121

 • Sen skulle jag faktiskt vilja bada med kläderna på. Slänga sig ut i vattnet och typ ha superblöta kläder resten av dan’.

138

 • Bjuda över några vänner och ha en tjejkväll.
 • Picknick? Jamen såklart!
 • Jag hade även tänkt att fylla år också, 14 år liksom!
 • Äta glass i stora lass!
 • Läsa ut minst fem böcker!

172

027

 • Plocka stora blombuketter…
 • Klä mig i fina kjolar och klänningar.
 • Och ta långa kvällspromenader !

179

Och ja, det är sånt jag vill göra denna sommaren, sommar 2014, asså det låter så coolt att säga det. Sommar 2014, summer 2014…

 

Continue Reading

En rubrik, tack

Jomen jamen tjena!

Så gick det med den idéen, att blogga sisodär ”everyday” liksom. Ja, nej, nae, det gick ju inte alls hallå ju så ja, nu blev det flummit igen. Nej men jag kör väl igång då ingen, knaggligt men ändå. Vi får se, jag tycker ju det är kul ju liksom och nu använde jag likspm igen. Har ni tänkt på en sak, jag blir typ nervös när jag ska skriva något här, jag är inte såhär i verkligheten ju.. Jaja, jag kör iallafall nu då!

013

Continue Reading