11 minuter kvar

Nu är det inte alls långt kvar tills vi hälsar 2014 välkommen! Vi har ätigt en helt supergod förätt, varmrätt och efterrätt! Jag har känt mig som den där kändisen Taylor Swift och har till och med hunnit med att mysa framför en go` film med mina friendos!

Nu viner raketer lite här och där och vi ska snart ut och grilla, härligt! Sen blir det väl att äta lite cipsi ipsi och mysa lite till. Så, nu är det väl dags att säga just de där orden, Gott nytt år!

Continue Reading

Nyår, here we come…

Nu är man mitt uppe i förberedelserna inför nyår! Städa, duka, laga mat och göra sig fin är det som står på dagens lista. Självklart är det viktigaste att ha roligt och jag hoppas jag kommer känna att jag har just det, roligt! Som jag sa igår så är temat för årets nyårsafton kändisar och eftersom det i år är vår tur att hålla i det hela står vi även för varmrätten, pasta en salm. Det är afrikanska och betyder helt enkelt det vi ska bjuda på, pasta och lax på ett lite finare sätt! :)

Mamma ropar om hjälp med dukningen, dammsugaren går och jag försöker hänga med så gått det går med min vrickade vrist. Nyår står för dörren och röda mattan ska snart rullas ut, fotograferna väntar och vi skålar in det nya året! Så snart, snart ska jag få säga de där orden som är så härliga att säga när raketerna åker upp i luften och de kinesiska lyktorna flyger, brinnande iväg… Den dr känslan när det nya året firas in och klockvisaren glider över och det blir just, 2014. Vad konstigt det är att säga så, tvåtusenfjorton, tjugohundrafjorton, tjugo fjorton…

Continue Reading

2013/2014

När jag tänker tillbaka på året, vad som har hänt, kompisar och familj, bloggningen och skolan, slås jag av blandade känslor. Jag kan helt enkelt inte bestämma mig om året som gått varit ett bra år eller inte, har det det eller har det inte? För mig har året helt enkelt gått som en bergochdalbana, upp och ner, blandade känslor. Men istället för att fundera över det som varit är det nog dags att blicka framåt, vad kommer hända när klockan slår tolv och det nya året börjar? Vad vill jag med år 2014 och vad tänker jag göra för att göra mina drömmar till verklighet? Många tankar snurrar runt i mitt huvud just nu, vet inte alls och vet precis, förvirrad som bara den…

Så, vad vill jag då? Löften, har jag några sådana? Jomen sörrö du, det har jag faktiskt! Den som är en prio etta just nu är att hitta tid för bloggningen, känna att powern kommer fram och att inläggen inte bara blir små kortisar som ingen läser. Jag vill kunna känna just den feelingen, att någon faktiskt läser min blogg, att jag får respons på mina inlägg och att det finns kommentarer som trillar in titt som tätt. En annan sak jag verkligen vill är att kunna förstå människor på ett annat sätt. Veta hur människor mår och känner sig inuti och på sätt kunna hjälpa. Sen ska jag förståss försäka träffa en mängd gammla vänner som jag inte träffat på århundranden.

image

(+att jag ska hålla ordning på ma’ room!)

Continue Reading

Uppdaterar

Goddag mina fina!

Idag har 99% av året gått. Imorgon är det nyårsafton och vi får gäster här hemma. Ska bli superkul att träffa folk jag inte träffat på länge, roligt helt enkelt! Blir faktiskt ett speciellt tema i år. Vi alla ska gå runt och leka kändisar, ska bli nice att se vad de andra hittat på! Jag vet i alla fall vem jag ska va, får dock inte säga vem fören imorgon kväll…

image

Kommer ett tidsinställt antingen idag eller imorgon, om året som gått och vad som ligger framför mig! Ha en bra måndagkväll! Go girls, go boys!

Todelu!

Continue Reading

Jag väljer

Om jag ska presentera mig för någon ny, svara i telefon eller skriva en avsändare i ett brev säger jag ju att jag heter Elina. Det är ju klart, jag heter liksom det och jag har inget smeknamn eller något i den stilen så jo, jag är Elina.Å andra sidan, om jag skulle ha det där smeknamnet, skulle det då vara helt normalt att säga det? Jag heter ”Elli”, vad heter du? eller skulle jag fortfarande säga att jag heter Elina? Ni förstår säkert tankegången.

Det, det första intrycket av mig är det som räknas. Hur serriös jag verkar och hur jag är som person. Ett ex. är ju att man presenterar sig med ett smeknamn, visst, självklart beror det ju på situation men säg att det är första dagen i skolan och du ska berätta vad du heter. Jag vet, denna situation är faktiskt en avgörande del av vem du kommer att uppfattas som av din klasskamrater och därför är den viktig. Hur väljer jag då som person att presentera mig? Drar jag en snabb liten rad om mig själv och ”leker” ointreserad eller försöker jag vara den där smarta som tar allt så serriöst? Jag vet inte…?

Egentligen är det inte dethär jag syftar på, hur jag presenterar mig. Det jag menar är att vi som människor måste tänka på hur man ska uppföra sig och presentera sig för att bli godkänd av folk runtomkring. Vi gör det automatiskt, inser när och inte när man borde vara på detta sättet eller detta. Det är viktigt för att sammhället ska fungera, faktiskt! T.ex skulle inte jag kunna sitta och ropa fula ord på en fin restaurant, gå runt på stan utan kläder eller ha clownkläder till skolan varge dag. Förstår inte både du och jag att detta kommer ställa till problenm för mig på ett eller annat sätt?
image

Det jag försöker komma till är just detta, att vi väljer att brätta en specifik del om oss själva eller att visa upp sig på detta sättet. Och att om vi vill skapa skillnad på ett eller annat sätt mäste vi själva vilja och välja att vara anourlunda på det sätt som behövs! Just keep swimming, right?

image

Continue Reading

24 december

Idag är dagen vi väntat på så länge, julafton! Dagens lucka, sista luckan som öppnas i år, innehåller en sån där rolig tävling!

Lucka 24 är öppen!

24 december – lucka 24

24 december

Här är bara två av de saker ni kan vinna, kommer mer bilder sedan! Ett ljus jag gjort till er enligt det ”resept” jag la ut på bloggen och ett supersött armband.

24 december

______________________________________

Så, skicka mail till ”elina@vattendroppar.se” och skriv en liten hälsning om varför just du ska vinna och du är med och deltar! Du kan även, för större chans att vinna, posta en bild på instagram och använda #vattendroppsjul! Håll koll på bloggen och din mail och se om just du vinner! Kram och god jul!

Continue Reading

Nu är det jul…

God morgon mina vänner! Idag är det julafton och jag kan inte sova. Har precis öppnat paketet som fanns i min julstrumpa, hungerspelen på dvd! Har läst alla böcker men inte sätt filmerna så har faktiskt önskat mig den! Nog om det, ha en god jul!

image

(bilden är från tidigare i december då det faktiskt fanns snö, nu regnar det…)

Continue Reading
1 2 3 6