musik är som resor du tar en minut i taget

Hej! Jag har nyligen /aka igår från 10.00-17.00 / lyssnat igenom hela min lista från tvåtusensexton, och det jag förundras över är hur min musiksmak har förändrats. Jag menar, jag kan ju se att jag redan tidigare på året tyckte att det jag lyssnar på nu var bra och jag kan i de låtar jag lyssnade på då, se att det är det jag lyssnar på nu fast i light form… okej-nej-detta-blir-för-invecklat-sluta-nu.

Iallafall, här kommer lite bra låtar som jag lyssnat på under årets gång, för det är ju så bra med musik. Älskar det liksom (va?! gör du, omg, lägg ut, lägg ut, lägg ut!!) nej, skämt å-sido, let’s go ! :) Året började på ungefär samma ställe där det slutade, jag menar Regina är ju ändå den bästa och min favoritartist så det är ju inte så konstigt kanske. Men hela året har väl snuddat vid ungefär samma musik, ich, nä, men bra musik iallafall. haha. flum.

Nedanför kommer iallafall några nämnvärda melodier som jag tycker om och så etc etc, eller som förklarar lite hur året sett ut, nja vet ej hur jag menar riktigt. Men här är iallafall ett stycke låtar jag har lyssnat på iår om inte annat. Den första är Simple Song av the Shins som jag stötte på pga filmtittande. Brukar göra det en hel del faktiskt, snappa upp låtar från filmer som jag tycker är passande eller liknande, tror detta var en sådan. Tyckte iallafall att den var härlig och bad Siri leta upp den till mig, vilket hon gjorde !

Åh, denna är från de senare delen av året, senaste halvåret har denna alltså hittats och lagts på högen så kallad Elina 2016 /spellista/ och har lyssnat på denna cirkus en hel del. Kanske framförallt för att den låt på denna lista, alltså där jag hittade den, som jag nu lyssnat sönder på. Synd för listan, men toppen för låten, för detta är ingen låt man köper på typ netto inte nej nej. Detta är typ konsumentföreningen Svenska hems verk, ni vet det i fröken Frimans krig ? okej, nej nu spårar det igen… Men älskar verkligen det ’chilliga’ i denna, älskar hans röst och blåset och gitarrens komp och stämmorna och basen och hela gunget den har liksom,,,

Hm, vet inte riktigt hur denna kom hit egentligen, tror detta var genom film också. Men jag menar 80-tals pop är ju något av det bästa och jag tror att mitt intresse för det härstammar från att detta är det ändå som min far lyssnar på i stort sätt, hans alla LP-skivor består ju endast av typ Japan och David Sylvian <3 !

Detta är en av de nyare inslagen i min lista, surfade runt på den hederliga youtuben då jag hade kollat in denna video (inte för att ni fråga men ändå) och sen var det bara bra bra låtar över allt! The Lumineers har så himla fina låtar, lugnt och känslosamt typ, nej men med känsla i sina låtar, och det gillar ju jag!

Sist men inte minst, här är hela min lista för tvåtusensexton,, mycket av det jag senast lagt till kommer jag ta med mig till nästa års spellista, tagg på det! En hel del av detta är ren skit men visst, det finns spår av Morgenstimmung eller Zootopia och det är ju kvalitet på nivå; hög!

Btw, har ni någon bra låt ni tycker jag borde infoga till år tvåksjutton? För om ni har en idé så får ni superdupergärna dela den med mig, för det är ju så mysigt med musik (…lägg ut!) aja, puss

Continue Reading

Shannon Saunders

Hej! Här kommer ännu en ”stundens toner”, den är fett med bra! Lyssna, lyssna. Sorry för ganska opersonliga inlägg nu de senaste dagarna föresten, men är på resa och det blir lite svårt liksom så ah, kommer snart hem, då blir det nog lite bättre. puss

226693686031618010516

Continue Reading

Att skriva med musik i lurarna – då blir det lite konstigt då och då, minsann

J A G    V E T   I N T E ,   F Ö R V I R R A D ! ?

te, moln och suckar. hon log, men hon var inte glad. hennes hjärta gjorde ont. det var i sorg, som om en dolk nyss gjort hennes hjärta illa. det blödde, men hon log. såklart. hon kunde ju bara le. hon lämnar te, moln och suckar. skiter i allt.

tumblr_lights__by_stairwaytocalifornia-d362b34

jag hatar dig. jag hatar dig. jag hatar dig.

hon staplar in i rummet, slänger sig i sängen. utmattad. hennes huvud värker, små bultande slag i tinningen som om vart annat blir stora, starka, hårda. hårda var det ja, hårda slag. hon drar upp täcket över huvudet och kryper ihop som en boll under det svala fluffiga. orka, k bry tänker hon. funderade. onda tankar också. som de om kriget mellan hon och han, de som kommer som hårda slag i magen. eller som de om ideal, farliga ord och människor. de gör ont. allt gör ont just nu. det blöder.

006

det bultande har blivit ett ständigt tjut och det svala fluffiga har blivit varmt och platt.

svårt att andas. ont igen.                                                                                                                                                                                                               hur länge har hon legat här?                                                                                                                                                                                                   vet ej, vet aldrig. orka, k bry. vill inte.

död. dödare. dödast.                                                                                                                                                                                                                     döden. ja, det kanske är bäst. kanske en lösning , definitivt en orsak.                                                                                                   glassplitter, krasch och kras. aj. det blöder.

kanske.


L Å T A R :

Silent Shouts – Adna

A Monster Like Me (Singback) – Mørland & Debrah Scarlett, Mørland, Debrah Scarlett

September Tears – Sophie Zelmani


Visst make:ar det no sense…? Jag fattar inte, och det behöver ni inte göra heller. Ordbajsade en tisdagskväll bara liksom. Doc tyckte jag om det, så det kanske hände fler gånger. :) kram

226693686031618010516

Continue Reading

Melina Borglowe

Jag hade tänkt att kalla det ”dagens låt” men det lät för enkelt så kände att jag behövde hitta ett annat namn till det. Det var ett svårt beslut men efter mycket om och men och lite hjälp från synonymer.se så är det nu bestämt. :)

Nu heter det ”stundens toner” istället och jag är nöjd med mitt val. kram och lyssna vackert.

226693686031618010516

Continue Reading

Eurovision 2016

Favoriterna från the big 5 och deltävling ett just för tillfällethänder ju rätt enkelt att jag ändrar mig så att säga jue..

Åh, vad denna är fin! En stor favorit för min del inför Eurovision nu i maj. Gillar henne som artist och hennes utryck, dock tycker jag att den gör sig bättre på just italienska än engelska och hoppas på att de skippar det, Tycker för övrigt att det finns så många bra låtar. Dels för att jag inte är så kräsen gällande musik och kan se allt från lite smått charmigt till hardcore som riktigt bra bra.

Annars är denna ganska frän också, eller denna ↓ , som till och med fått sig en egen plats på min spotifylista förstår ni, heder, heder på denna alltså. Lite bondtema på den och så, ah.

Och så finns det flera som är riktigt dans-vänliga och härliga också,favoriten är denna med fint budskap också. Och här är Rysslands låt som både är bra och spännande gällande framträdande och så. Jag vet dock inte om jag gillar den egentligen, hmm, vet ej…

Denna för sådana som vill fangirla eller bara gillar brittiska pojkar, lol, haha, eller denna med lite vissling och härlig feeling!  Kanske Kroatiens bidrag eller Maltas ”Walk on Water”, härliga saker det med!

Denna är svenskskriven och superbra, hon är btw 30-år, fun fact bara!

Okej, som ni ser har jag många favvisar, eller i alla fall låtar som jag tycker är bra, som jag ju sa, haha!Dessutom är detta nästan bara från den första deltävlingen och the big 5… hehe! Det kommer mer, looooovar för jag gillar musik ganska så mycket faktiskt, ja, okej, kram! Kolla in alla bidrag i första tävlingen här och sen är jag nyfken på vilken ni tycker är bäst från den semifinalen, yey! Kolla svt:s snckis angående det hela gör ni här och här! puss

226693686031618010516

Continue Reading

Hej förresten

Sorry för dålig uppdatering, ska försöka skriva en liten uppdatering på livet snart. Datorn fungerar inte riktigt heller, bilder går inte att laddas över och jada jada, vi får se. Kramis och hopppas mina tippelitips uppskattas och kanske kan rädda en myskväll! Puss

//musik på köpet//

 

/Elina

Continue Reading

25 februari

Hej! Hur mår ni? Snart är sportlovet slut för mig och jag har både hunnit med en tripp till Hilmas mormor och morfar, sovit, badat några gånger i badhus, kolla klart en serier, fikat, ätit god god mat, spelat spel och haft syskonmys och familjemys. Jag är glad! :)

Nu ska jag gå och packa upp några väskor som inte blivit uppackade och sen ska jag nog ut en stund. Det är härligt väder ute menar jag. Här kommer låtlists tips och kram på er.

/Elina

 

Continue Reading