Teenstreet | tvåtusensexton

Åh, vad hände med sommaren och att blogga hörni?? Har haft en så fin sommar och så mycket har hänt så har inte riktigt prioriterat att uppdatera dock haha!

image image image

image

image

Ja, så för några dagar sedan kom jag alltså hem från Teenstreet. För er som inte vet vad Teenstreet är så kan jag berätta att det är som ett läger eller konferens för kristna tonåringar. Det hela går i stort sätt ut på att en åker till Tyskland i en vecka och får chansen att träffa andra tonåringar från alla hörn och kanter i Europa som delar ens tro. Vi är närmare 4500 personer från 20 olika nationer. Tillsammans får vi sjunga, dansa, be och läsa biben. Vi får chansen att dela med oss av våra upplevelser men också få nya. Vi får chansen att bygga på vår relation med Jesus och lära känna honom mer. Vi får uppleva och dela med oss av det goda,,, och skratta!

Jag har varit på Teenstreet ett år tidigare och precis som förra året var detta år hur bra som helst. Träffade massa människor och fick uppleva Jesus och hur han berör. Läst massa och haft intensiva och intressanta samtal med härligt folk. Är så pepp på livet just nu! Temat var för övrigt life haha, och jag fick en vattenflaska och blev extremt lycklig över det, haha!

ps. maten är en kategori för sig, ganska konstig ibland…(speciellt müslisörjan…) haha!

Åk på Teenstreet, det är awesome!! :) Mer inlägg om sommaren kommer i alla fall senare nu i veckan förhoppnings vis. Ha det så bra tills vidare, puss.

226693686031618010516

Continue Reading

Böcker som ska läsas i sommar + boktips

Nu när jag laddar upp bilderna inser jag att böckerna hela tiden ligger åt samma håll och det blir ju lite monotont men jag skiter i det och hoppas det funkar ändå. Här kommer i alla fall lite boksnack då jag gillar det, japp:

DSC_0090Jag vet att jag pratat om det innan, och jag vet att jag har läst typ halva. Men sen kom perioden som kallas ”för mycket skolar, orka något, sova, Netflix” och sen dess har jag inte läst alls. Stolthet och fördom är en av det finaste filmer/serier som jag vet och i och med att jag älskar de antar jag att jag kommer älska att läsa hennes verk också. Tips tips och något jag ska läsa snarast!

DSC_0091

Uppföljare till ”legenden om Sally Jones” som jag gillar så, det ska bli kul att läsa. Handlar om en gorilla med mera, det ser jag fram emot.

DSC_0094

Började läsa idag, yey! Läs de två första böckerna i Legend-serien! Mycket lik hungerspelen då det också är en dystopi men ah! Rekommenderar starkt!DSC_0095

En present jag tror passar mig, lite dystopisk på sitt sätt med tror jag, yey!

DSC_0096Egentligen har jag typ läst en hel del i den,, men jag tröttnade… Denna ska egentligen läsas bara för att jag ska läsa den liksom. Har ju läst både första och andra boken och jag kan medge att det tyvärr blir sämre och sämre för varje bok,,, synd, för jag gillade första boken. Men ja, den ska läsas bara för att liksom.DSC_0098

Eheh, läsa är bra!

Sorry för ett flummigt inlägg btw! puss

226693686031618010516

Continue Reading

Melina Borglowe

Jag hade tänkt att kalla det ”dagens låt” men det lät för enkelt så kände att jag behövde hitta ett annat namn till det. Det var ett svårt beslut men efter mycket om och men och lite hjälp från synonymer.se så är det nu bestämt. :)

Nu heter det ”stundens toner” istället och jag är nöjd med mitt val. kram och lyssna vackert.

226693686031618010516

Continue Reading

Att följa: Instagram

BOKPOESI

Jag kan faktiskt erkänna att detta är ett mycket nyligen påbörjat följande men jag älskar det! Gillar all kreativitet människan måste ha och hur vackert det är att utveckla något redan otroligt vackert, böcker/texter, till något nytt och om inte mer vacker! Jag tycker bara att det är så otroligt fint liksom, stor favvis!

INGENVANLIGUNGE

 

Vet inte hur jag hittade henne eller hur länge jag följt henne men läge har det varit i alla fall! Vet inte så mycket om henne mer än att hon är så himla fin,,(hennes stil, gahh!), att hon har vacker röst och är en kreativ person. Vet också att Paulina ska börja samma gymnasie som henne, Nellie, till hösten också. Mm, men inspo är hon för mig så in i bängen!

BALLERINAPROJECT_

Kommer någon ihåg när jag fotade Paulina förra året? I alla fall, det var från detta konto vi fick inspiration, är så fascinerad över både balletten och fotograferingen och hoppas på att Paulina kan gå med på en sådan fotopromenix med mig snarast då det är så fint!

DUDEELLEN 

 K O L L A  H E N N E S  B L O G G : http://www.cupofpositive.com/

Stor inspirationskälla som följts i perioder och med en stor förkärlek för frukostar!

LUCAFERSCO 

 

Fett med cool bara, gahh, älskar honom!

226693686031618010516

Continue Reading

Filmer som jag kan tipsa om

Hej och välkomna till filmrådet med mig, Elina, redigt coolt är det… inte, jaoo! Men som den filmnörd jag är så tycker jag ändå att jag kunde tipsa om några av de bättre slaget inom detta område. Jag fick ju själv en drös med förslag för några veckor sedan och jag tackar för dem och ger tillbaka lite här!

EN  DAG

Vad ska man säga,,, Jag läste boken, kollade filmen, kollade filmen, kollade filmen och funderar nu på att läsa boken igen. Så mycket braig är den enligt mig! Det finns så många känslor i denna. Den handlar om två vänner som träffas när de tagit studenten och sedan får man se sekvenser från en dag  varje år av deras liv. mycket upp och ner, en film om kärlek, besvikelse och livets alla svårigheter. Rekommenderar stort för er som inte sett den. Anne Hathaway och Jim Sturgess spelar superbra tillsammans och höjer ribban ännu mer i denna film. (Ps. jag gråter alltid. Ds.)

SAVING MR. BANKS

Åh, jag grät massvis till denna med. (Komiskt att jag bara väljer gråtfilmer helt plötsligt, jag som inte ens är värdens fan av sånt egentligen…) Den var liksom inte ens så sorglig egentligen men den var as med bra. Filmen visar hur Walt Disney kämpade för att Pamela L. Travers som skrev boken om Mary Poppins skulle gå med på att göra boken till filmen. I denna får man följa med i Pamelas minnen och se hur hon och alla andra förändras under filmens gång. jag läste på lite mer om den här berättelsen efter att jag sätt filmen. Den är ju verklighetsbaserad och tydligen är Mary Poppins en ”skälvbiografisk” roman även om Pamela inte riktigt medgav det. Den här filmen är i alla fall så otroligt fin så den tipsar jag verkligen om!

CLOUD ATLAS

Och från en ”Tom Hanks”-film till en annan. Jag kollade denna när den låg på svt innan jul. Den är speciell och det tar ett tag att förstå, i alla fall gjorde det det för mig som inte alls visste vad den handlade om innan jag började. Så, den hoppar ganska mycket och egentligen är det flera olika historier som spelas upp i denna oberoende av varandra. Dock spelas alla roller i de olika berättelserna av samma skådespelare vilket gör denna film till något helt nytt, så himla coolt.

/Elina

Continue Reading

25 februari

Hej! Hur mår ni? Snart är sportlovet slut för mig och jag har både hunnit med en tripp till Hilmas mormor och morfar, sovit, badat några gånger i badhus, kolla klart en serier, fikat, ätit god god mat, spelat spel och haft syskonmys och familjemys. Jag är glad! :)

Nu ska jag gå och packa upp några väskor som inte blivit uppackade och sen ska jag nog ut en stund. Det är härligt väder ute menar jag. Här kommer låtlists tips och kram på er.

/Elina

 

Continue Reading