men tjena !

tjena hallå hej .

med ont i halsen och en känsla av ihålighet vaknade jag idag. vet inte varför. inte alls faktiskt. arg har jag varit också, bitter liksom och det är jag ju inte så ofta, så jag vet inte riktigt alls,, har varit det flera gånger nu under sommaren, skitarg. det förstör så himla mycket for da familia, men kan liksom inte hålla mig typpp, vene. orkar ejjj. jaja, kanske beror det på avsaknad av rutiner, avsaknad av mening, vet ej, vet inte. identitetskris? nej vene.

okok, förlåt för babbel och flum, keep going, keep going. ↓↓↓↓↓

jag börjar skolan på måndag aka augusti 21. andra året på gymnasiet. ska jag vara ärlig är jag inte jättejättetaggad men på något vänster ser ja ändå fram emot det. det ska bli kul att läsa skrivande som IV-val, ha piano som andraintrument och att komma igång med rutinerna igen, tror jag behöver det. jaja, vi hörs! kram och puss puss

Continue Reading

mamma mi mamma

mamma.

jag hade velat skriva ett kärleksbrev till dig. men orden räcker inte riktigt till. det finns tusen saker jag vill få ut, få ner och få berätta. men orden, som oftast är det som säger det mesta, är för små för att beskriva den kärlek, tacksamhet. den där känslan bara som uppstår när jag tänker på dig. är med dig. kramar dig. orden är för svåra att forma till det jag känner.

tack mamma för allt. det låter ostigt, det gör det, men å andra sidan är det sant. tack mamma (och pappa såklart, dock mammas dag idag, så yes) för att du lärt mig allt jag kan. [typ] ;)) tack för att du gett mig vettiga åsikter, tankar och ideér. tack för att du låter mig drömma och uppleva. tack för att du gett mig verktyg för att ta mig fram i livet. tack för att du lyssnar och ger råd, av dig lär jag mig.

under sjutton år, har du, tillsammans med pappa, beskyddat mig och varit där för mig i vått och torrt. tack för att du skjutsar hem mig sent på kvällar för att jag inte ska behöva ta mig hem själv. jag vill inte vara till besvär och säger ibland det, högljutt, men jag uppskattar det så himla mycket. tack för att du förstår, typ allt här i världen faktiskt. // fråga; hur kommer det sig att du vet så himla mycket? har du gått en lär-dig-nästan-allt-i-världen-kurs eller vad är det frågan om egentligen? // tack för den där gången du och pappa städade mitt rum. jag var så stressad den veckan och det gjorde verkligen min dag. tack för att  du hjälper mig leta efter nycklarna en onsdagsmorgon och hittar de när jag själv redan vänt upp och ner på alla tänkbara ställen och gråtit en skvätt. tack för att du lagar specialmat till mig när jag valt att vara jobbig och inte äta det ni äter. obs!! ingen fas, jag kommer äta vegetariskt för alltid och jag ska lära mig laga fett god mat så att ni omvänder er och kommer över till den goda sidan! ;) tack för att jag ”får” sno kläder från dig när jag klädpanikar på morgonen, får får jag ju inte, men jag gör det, och tack och lov att du har kläder :p för annars vet jag inte vd jag skulle göra. tack för att du tjatar lite då och då, och förlåt för att jag ibland, för att inte säga alltid, inte lyssnar eller glömmer bort. jag ska bli bättre, lovar till 100%. lovar ang. att komma till matbordet i tid också, jag ska bli bättre.

och juste, förlåt för att jag gjorde så att din cykel blev stulen. den var fin och du hade haft den i all världens tid.

jaja, nu blev det nästan ett litet brev trotts allt. hoppas kärleken är ömsesidig! ;) älskar dig mamma!

Continue Reading

från i tisdags tills idag

just nu.

artonde april: jag har börjat skriva mer. om så bara en två meningar jag tycker låter vackert eller något som påminner mig om situationen jag är i. som till exempel tidigare idag, när jag hade samhällskunskap.

lärarens röst försvinner i ett virrvarr av drömmar. nu hör jag bara viskningar.

jag var trött, och kunde inte riktigt hålla tankarna i styr. så förlåt mig kära lärare, du som lär mig allt jag vet, för ickevisande av intresse under dagens lektion. jag lovar att jag ska bättra mig.

och så kommer jag på att jag har prov om en vecka och panikar lite lagom. kul.

nittonde april: jag hoppas att det är fler som valt skrivande som individuellt val, för jag vill att kursen blir av. jag taggar, fetmycket faktiskt. ( obs, inte fett-, utan fetmycket ) taggar även det faktum att jag sökt till ett utskott, elevkårsgrej liksom. tror det utskottet passar mig, det hade varit kul, få göra saker liksom. ah, det taggar jag också. fetmycket. ( obs, remember? ) jag taggar två saker och det är ju bra.

är dock ej så taggad på allt annat just nu. eller jo, taggar träffa med gäris och reko häng med la familia! yes yes.

taggar inte orkester eller samhällskunskap. juste, prov om sex dagar.

tjugonde april: matte är inte min starka sida. jag tror ju i och för sig att jag skulle kunna vara allt annat en surkål på’t egentligen, men jag har har varken lust eller ork. jag menar, pappa säger att det handalr om att ränka, att om du räknar så lär du dig, men jag har inte ro till att göra det. jag gör helst massa annat. matte kommer i sista hand. det prioriteras ej.

men det måste jag ändra på. men nästa år, för just nu orkar jag inte.

okej, bestämmer mig nu att jag från och med dag ett i andra ring, ( ohh det säger ingen längre, det diskuterade vi för ett tag sedan, att ingen säger det längre, men minns inte vem eller när det diskades riktigt, nä, tillbaka elina, till det viktiga ) från och med dag ett i andra ring ska jag prioritera matte. jag ska räkna.

jag måste anmäla mig idag, eller fylla i en enkät om inte annat. samhällskunskapsprov om fem.

tjugoförste april: jag ska minsann vara med i tävling. bara för att liksom… ska reesörrrtscha ( research:a ) hela dan’, yes yes ! och juste, det är prov om fyra dar’.

Continue Reading

om en bok jag läst på senaste tiden

jag vill gå och läsa på biblioteket.

i början av månaden gav jag mig på ett projekt. det lyder: jag ska börja läsa böcker, minst en gång i månaden, precis som jag gjorde för många år sedan och nu ska jag allt bli allmänbildad och lära mig hur man kan formulra sig för att få inspiration till min dröm aka skriva bok som antagligen aldrig kommer skrivas för att jag har varken ro eller ork att kunna skriva klart en sådan. eller det påhittade megaprojektet involverande hollywoodstars och antisimexmedlemmar kallar jag allt kort och gott; läs lite mer! 

så, jag gjorde det, och började med en fin bok jag hittade på bokrean i februari kanske det var. den heter en bön för de stulna, skriven av jennifer clement och handlar om mexico, om en flickas värld som få känner till. om rädsla och om mammor som tvingas göra sina döttrar fula. som kaniner gömmer de sig i sina hål, allt för att inte bli stulna av männen med bruna cowboystövlar med hög men kantig och manlig klack, för att inte hamna i fängelse utan rättegång. och för att inte säljas som betalning av skuld. hela mexico är fullt av gömda kvinnor.

i boken får vi följa med ladydi, uppväxt med en alkoholiserad kleptoman till mor på ett berg öster om acapulco. där går männen genom floden, renar sig och försöker få jobb på andra sidan gränsen. där flyr pojkarna så snart de kan klara sig själv. på berget där ladydi bor finns inga män, här får mammorna och döttrarna klara sig bäst de vill och när pengarna sedan slutar komma från männen i usa, då vet man att de glömt bort dem där hemma, skaffat ny familj. ladydi vandrar genom berättelsen med sina röda flipflops och berättelserna om vännerna, de försvunna och ännu här.

jennifer clement har inte förskönat någonting, såhär är det, och så är det bara det. historien växlar mellan nu och då, mellan tillbakablickar och för tillfället i allra högsta grad. hon visar verkligheten.

jennifer clement har skrivit många viktiga böcker om världen och verkligheten. här är en. jag funderar på att läsa den.

Continue Reading

fenomenet fredagslista → sänder tankarna till tjugotolv och lilla jag

tjoflöjt, här kommer en lista som påminner om sådant jag bloggade om typ tvåtusentolv på den gamla skrivgrejen aka bloggen. enjoy, eller vad man nu ska kalla det! :)

vad har du på dig? -randiga strumpebyxor utan fot /:))/, sockor, linne och klasströja från högis. (även kallat högstadiet.)

hur mår du? -well, har väldigt ont i ryggen, sträckt den tror jag minsann jag gjort. är liten konfunderad över händelserna i stockholm också, chockad. annars mår jag ganska bra, är rätt tillfreds.

IMG_1683

vad ska du göra imorgon? -dammsuga hallen, lyssna på musik, få hit ett gäng gäster i firandet av pappa och ska ta en tur till stan’ runt kvällstid för att titta på mina treors gymnasiearbete aka the sound of music!!!

senaste köp? -önskar jag kunde skriva något lite nicé men ska jag vara ärlig så är det romerska bågar från cloettaboden som var det senaste som fick pengar att förflyttas för min del. åh det är så gott!

när skrattade du senaste? -imorse, med mamma!

vad har du ätit idag? -korngryta, avokado, tomat och sallad. det var en panglunch minsann, najjan!

vad grät du åt senast? -häromdagen när jag blev besviken etc etc etc.

vem sov du med senast? -måste ha varit hos disa förra veckan, så med disa, johanna, marrebae och emmy, riktiga lyckopiller det där! +tildeeee

vad läser du just nu? -jane austins stolthet och fördom(!!!) och en bön för de stulna av jennifer clement, fast den har jag i och för sig precis läst klart.

senaste sedda film? one day, för typ sjuttioelfte gången.

vad önskar du dig? detta kanske??

vilka svordomar använder du mest? kör re:blog på bambiskott!  haha

vad är du rädd för? mörkeeeerrrr

vart vill du åka just nu? berlin kanske, det är fint där!

vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut? jag grubblade över gymnasieval, hur min ansökan hade gått och om att vara tonåring och inte ett barn lägre. tog lite foton på malvina&erik och storstädade rummet en kväll också! typ så,,,

 

Continue Reading

detta ska jag bli; när jag är stor

N Ä R    E L I N A    B L I R    S T O R    S K A    H O N :  / note to self –  när blir hon det föresten ? /

– när jag blir stor vill jag kunna alla instrument i hela världen och vara poet och kompositör och en hejjare på trumpet.

– när jag blir stor vill jag bli bibliotekarie, kunna allt om böcker och skriva ut papper, för det har jag hört att jag är bra på. tänk att smyga runt, omringad av högar med böcker. och juste, kanske bli författare också, för det ville jag för ett tag sedan.

– när jag blir stor ska jag inreda min lägenhet fint. med mysig soffa, tavlor på väggen och ett skrivbord för livets alla grejjor. och såklart, en musikhörna, för jag ska ju som sagt vara en baddare på instrument då.

– när jag blir stor vill jag bli fotograf, jag vill fota människor och vara bra på det, fånga andras tankar i ett slags svårfångat ögonblick liksom, vill att det ska vara lite drömmigt och att en ska känna det i kroppen när man tittar på dem.

– när jag blir stor vill jag bli spårvagnchaufför, helst i norrköping, för jag tycker det är så fint där.

– när jag blir stor, om jag  nu någonsin blir det, vill jag kunna se tillbaka på mitt liv och känna mig stolt över det jag gjort och åstadkommit. //nu blev det ostigt igen, jag har en tendens att bli det ju,,,//

-när jag blir stor, typ femtio år, ska jag bli taxichaufför också, och förundras över alla okända människor som åker med mig !

Continue Reading

den andra januari

T A N K A R   S O M   P A S S E R A T   U N D E R   J A N U A R I   S E C O N D :

– dukningen från nyår, den lyckades vi faktiskt ganska bra med ju… mm, ja.

– hur skriver man en bok ?????[???]

hur ser reklamer för barnkläder ut, mamma bad mig ju fota gamla kläder som ska säljas på tradera liksom…

– jag borde planera min tid mer, den försvinner ju så lätt annars..

hela januari månad kommer vara fullspäckad, inte en ledig helg förens i februari, hur ska jag orka ?

– åh detta är sant, och fint, och bra, bra bra.

– jag ska sova snart !

vill bjuda hem vän[+ner] och vara trevlig. vem är min vän ? komsi komsi

Continue Reading

tvåtusensjuttons årsmål

bilder från förra årets vintriga vinter då jag längtar som attans efter snö

För ett tag sedan, när jag kikade runt på lite olika dagböcker[bloggar] fann jag detta inlägg, som jag tyckte var lite extra fint. Kände att detta var en trend jag gärna hängde på och nu sitter jag, med en LP-skiva i bakgrunden, lillebror och far i munhugg pga pokémonGO och en mor som febrilt försöker hitta ett nytt glas på nätet, och försöker skriva ihop ett eget sådant. Efter några eftertankar kom mitt ord äntligen till mig (haha shit, detta låter som värsta coola grejen) och efter några eftertankar till var det ett riktigt bra val av ord enligt mig.

 Mitt ord för tvåtusensjutton är :  Tålamod

Tålamod är något som jag har väldigt lite av, man skulle nog till och med säga att det är något jag till stor del saknar. Det säger sig nog ganska bra själv att om en inte har bra tålamod så är det mycket i livet som inte blir som det är tänkt då en kanske ger upp alldeles för tidigt eller inte orkar vänta på det ”goda”. Ni vet, en som väntar på något gott väntar ju aldrig förlänge, ellerhur? Så mitt ord symboliserar väl mitt mål, att kort och gott skaffa mig ett tålamod, för jag vet ju att det är något jag behöver. Och alltså, det är ju inte något man ’kort och gott'[citerar mig själv en sekund senare] bara skaffar, utan jag tror att det är något en jobbar på under längre tid. Visst, självklart handlar det om inställning, för utan inställning så kommer det ju inte bli något av. Men jag tror även att det handlar om att hela tiden ha det i huvudet och tänka på det, det behövs tålamod för att få tålamod, om ni förstår? Det ska jag ägna tvåtusensjutton åt.


D E T T A   V I L L   J A G   G Ö R A   2 0 1 7  :

sy något, detta ting ska vara något jag använder och ska känna mig stolt över, helst återvunnet ! :)

– håll ordning på rummet, som alltid och som jag aldrig lyxas med, hur svårt kan det egentligen vara, hehehehehhehheheh. nej men hur det ser ut på mitt rum speglar ganska bra hur jag mår, så om jag försöker hålla ordning på rummet kanske inte jag blir lika stökig inombords heller.

– börja övningsköra !

– börja med så kallad bankbok, mest för att ha koll på var alla dina pengar tar vägen hela tiden…

– sluta bry dig så mycket om vad andra ska tycka och tänka hela tiden, på riktigt, det är något som jag verkligen har problem med, det sänker dig själv som person och om du verkligen inte vill att ditt självförtroende ska dra åt skogen borde du sluta. sluta bry dig bara.

– hitta ett jobb !

– bli bättre på att ta hand om mina vänner, jag är nämligen inte så bra på det, så, att ta vara på mina relationer är något jag verkligen ska göra i år. det är viktigt .

hitta ett projekt som du vill jobba på och som ger dig motivation, något som du tycker är kul !

[förlåt om det blev förvirrande när jag använde mig av både du- och jagform när jag refererade till mig själv, men som vanligt, det är ju alltid flum när jag skriver :)] i gengäld, här får ni en bra låt

Continue Reading
1 2 3 6