träd träd träd, och det med basta

Trädens löv börjar byta färg. Björkarna på ängen utanför vårt hus har börjar gulna. När det blåser lossnar löven och faller mot marken. Om jag tar bussen hem, istället för att ta cykeln vill säga, står jag gärna där under ett tag, på vägen från hållplatsen. Löven liksom faller så fridfullt. Önskar jag kunde vara lite fridfull någongång. :))))))

Apropå träd, äppelträdet i vår trädgård har gått mitt i tu. En dag i förra veckan när jag kom hem från skolan låg bara halva trädet där, med sina äpplen och grenar, utsträckta över marken. En fallen ängel, fast i trädform… :)) Och jag som så gillade att sitta under det trädet om somrarna,,, :/ Aja, hälfen av trädet står ju kvar och vi har iallfall fett med äpplen nu eftersom vi inte kunde låta de sitta kvar på grenarna. Så om ni vill ha äpplen nu nu nu är det bara att komma förbi. Eller snälla kom förbi även om du inte vill ha äpplen nu nu nu, vi kommer föräta oss på äppelkräm annars. Och om man inte gillar äpplen har vi plommon, även de i överflöd! :) skryt,, nja mer ett rop på hjälp. Om någon har päron och vill tradea lite, jag är FETT på!

Förövrigt; vad tycker ni om mina editingskills?? Mycket bra-iga va,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ville verkligen inte att någon skulle se mina hemligheter när jag skrev dagbok i helgen, men samtidigt var jag övertgad om att jag definitivt skulle lägga ut just denna bild på intagram och det med bums och basta! (hur lyder det utrycket egentligen föresten,, det där NU vill jag göra det och det med basta, eller va? Vad ska det syfta på liksom, vad är ursprunget??) Hur som slängde jag in den en snabbis på snapchat för det var enklast och vips förblev alla hemligheter hemligheter, om så bilden fick lida något.. hm hm.

Hänkar ni på min pratighet? Jag får be om ursäkt annars, men jag har svårt att hitta ett mellanting mellan det pratiga och det överdrivet formella. Det borde jag öva på. Precis som att jag borde öva på mina marsher och orkesterstycken. Men gör jag det,???? ohhh nej.

JAAJAA, nu ska jag skriva talanalys.

Hörs.

Continue Reading

klappar sjutakt och trampar snabbt

Tjena hallå hej, jag tänker just på dig! Längesedan, men I’m back och äldre än någonsin… kanske är det bra, kanske är det dåligt, vem vet?

Jag cyklar omvägar till skolan. Tänker ”de bygger om så mycket i den här staden”. Om jag trampar snabbare? Jovars, att det tar 10 min längre till skolan än tidigare glömmer jag bort, jag räknar inte med det. Septemberkylan på morgonen ställer till det för mig på dagen. Vill ha vantar och långbyxor på morgonen, kjol eller klänning på dagen. Det förvirrar.

Övar trioltunga på väg till lektionen, klappar sjutakt till sting och letar mobilanteckningar för att minnas något annat. Vill göra stordåd :)) men orkar inget. Känner mig efter i allt jag läser. Vi har gått tre veckor. Önska mig lycka till.

nä nu måste jag sova. här har du ett tips

Continue Reading

ett stycke liv som vill ha lov

Hej fina! Det var ett tag sedan, som det ju brukar vara. Jag går iallafall på lov snart. Har haft två hektiska veckor och lite sjukdom på det, känner att det blir fetttt med lov alltså. Jag har förvisso en svensuppsats kvar att skriva, inlämning söndag, och den är svår och stor och inte alls något som jag kan. Det är en utredande text och alldeles för torrt för mig, halkar bara in på det skönlitterära när jag ska förklara, måste sätta mig ner och göra det där i helgen alltså.

Har gjort ett radioreportage med min skrivandekompanion Kia, om proteinpulver, fråga inte varför vi valde det ämnet, men det turned out pretty well om jag får säga det själv. Har skrivit ett prov i naturkunskap utan att ha någon koll alls och missat ett seminarium ang. Gran Torino (skum film) när jag var hemma. Har skrivit ett reportage också ju, kanske lägger upp här någon gång.

Ikväll ska jag iallafall på inflyttningsfest, Marlisebæ har flyttat och det kommer bli härligt. I veckan åker jag iväg till Dmark, som alla år tidigare. Älskar att bara göra ingeting alls där, i år följer till på köpet mormor och morfar med, det blir härligt!

Okok, det var allt för mig just nu. Nu ska jag formulera en inledning ang. hjältar under antiken och medeltiden. //Nej jag har knappt börjat!//Ja tack jag tar gärna emot hjälp!//

puss och kram

Continue Reading

jag, en favoritsak och en lagom ny skiva

jag är lite cjut ändå!

Gomörra!

Har varit hemma de senaste två dagarna due to sjukdom men nu är jag på benen igen och pepp på livet, typ. Idag ska jag städa rum, jobba ikapp på matten och gå en promenix. Ska försöka baka något också, eller att jag står för maten,, vi får se.

Btw, om jag inte snackat om det tidigare så är min vattenflaska typ det bästa köpet everrr. Den är så fin, söt med alla blommor och väldigt användbar! Eller alltså den gör att jag dricker mer vatten och det är ju härligt. Sen, skivan. The Verve. Pappa köpte den senast jag och han var på skivaffär. Ska jag vara ärlig gillar jag den inte supermycket mer än ”bitter sweet symphony” som är första spåret. Gillar mest omslaget om jag ska snacka hel sanning. :)))

Aja, off we go med lördag! kul

Continue Reading

min lördag i ett nötskal

Hej kompis.

Igår var en höjdarkväll. Efter en rätt lång vecka, som för det mesta i och för sig var väldigt bra, kändes det ändå skönt att träffa några braiga människor och bara hänga. Det var schysst.

Har varit med en del på nollningen för de nya ettorna föresten denna vecka och de känns som ett härligt gäng. Ska bli roligt och ha både kör och ensemble med dem! :) Känns över huvudtaget på det stora hela rätt bra med da klasskamrater också, vi får se om det håller i sig. Jag menar, schemat för i år är ej det bästa, vilket stressar mig något, men får försöka väga upp det med annat koj och planera min tid. //är en som drömmer och tror mycket som sällan genomförs, men jag ska verkligen se till att jag håller mig till de saker jag säger att jag ska göra…// (en note to myself.)

Idag har jag däremot gjort uppemot ingenting alls. Åkte och köpte lite plank med far min och efter det hände i stort sett ingeting alls. Softade, behövdes. Tittade på Ocean’s eleven och fixade lite med min spotify. Gjorde omslag till mina spellistor, döpte om, organiserade och la till nytt. Fabian och jag tycker att det borde bli en grej det där med att följa varandra på spotify, det är ju galet intressant liksom. Ska nog börja fråga om spotifynamn innan jag frågar om instagram eller snapchat nästa gång jag möter någon ny. ah det ska jag. Följ mig om du vill, vågar och kan . 

 

Nu ska vi fixa krubb pappa och jag. hade

Continue Reading

men tjena !

tjena hallå hej .

med ont i halsen och en känsla av ihålighet vaknade jag idag. vet inte varför. inte alls faktiskt. arg har jag varit också, bitter liksom och det är jag ju inte så ofta, så jag vet inte riktigt alls,, har varit det flera gånger nu under sommaren, skitarg. det förstör så himla mycket for da familia, men kan liksom inte hålla mig typpp, vene. orkar ejjj. jaja, kanske beror det på avsaknad av rutiner, avsaknad av mening, vet ej, vet inte. identitetskris? nej vene.

okok, förlåt för babbel och flum, keep going, keep going. ↓↓↓↓↓

jag börjar skolan på måndag aka augusti 21. andra året på gymnasiet. ska jag vara ärlig är jag inte jättejättetaggad men på något vänster ser ja ändå fram emot det. det ska bli kul att läsa skrivande som IV-val, ha piano som andraintrument och att komma igång med rutinerna igen, tror jag behöver det. jaja, vi hörs! kram och puss puss

Continue Reading

mamma mi mamma

mamma.

jag hade velat skriva ett kärleksbrev till dig. men orden räcker inte riktigt till. det finns tusen saker jag vill få ut, få ner och få berätta. men orden, som oftast är det som säger det mesta, är för små för att beskriva den kärlek, tacksamhet. den där känslan bara som uppstår när jag tänker på dig. är med dig. kramar dig. orden är för svåra att forma till det jag känner.

tack mamma för allt. det låter ostigt, det gör det, men å andra sidan är det sant. tack mamma (och pappa såklart, dock mammas dag idag, så yes) för att du lärt mig allt jag kan. [typ] ;)) tack för att du gett mig vettiga åsikter, tankar och ideér. tack för att du låter mig drömma och uppleva. tack för att du gett mig verktyg för att ta mig fram i livet. tack för att du lyssnar och ger råd, av dig lär jag mig.

under sjutton år, har du, tillsammans med pappa, beskyddat mig och varit där för mig i vått och torrt. tack för att du skjutsar hem mig sent på kvällar för att jag inte ska behöva ta mig hem själv. jag vill inte vara till besvär och säger ibland det, högljutt, men jag uppskattar det så himla mycket. tack för att du förstår, typ allt här i världen faktiskt. // fråga; hur kommer det sig att du vet så himla mycket? har du gått en lär-dig-nästan-allt-i-världen-kurs eller vad är det frågan om egentligen? // tack för den där gången du och pappa städade mitt rum. jag var så stressad den veckan och det gjorde verkligen min dag. tack för att  du hjälper mig leta efter nycklarna en onsdagsmorgon och hittar de när jag själv redan vänt upp och ner på alla tänkbara ställen och gråtit en skvätt. tack för att du lagar specialmat till mig när jag valt att vara jobbig och inte äta det ni äter. obs!! ingen fas, jag kommer äta vegetariskt för alltid och jag ska lära mig laga fett god mat så att ni omvänder er och kommer över till den goda sidan! ;) tack för att jag ”får” sno kläder från dig när jag klädpanikar på morgonen, får får jag ju inte, men jag gör det, och tack och lov att du har kläder :p för annars vet jag inte vd jag skulle göra. tack för att du tjatar lite då och då, och förlåt för att jag ibland, för att inte säga alltid, inte lyssnar eller glömmer bort. jag ska bli bättre, lovar till 100%. lovar ang. att komma till matbordet i tid också, jag ska bli bättre.

och juste, förlåt för att jag gjorde så att din cykel blev stulen. den var fin och du hade haft den i all världens tid.

jaja, nu blev det nästan ett litet brev trotts allt. hoppas kärleken är ömsesidig! ;) älskar dig mamma!

Continue Reading
1 2 3 43